Warmtepomp voor het verwarmen en besparen op energie

Wat is een warmtepomp?

Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en geeft deze af. Het is een ideaal systeem voor de verwarming van uw woning, kantoor of organisatie. Een warmtepomp haalt namelijk energie uit de buitenlucht om deze vervolgens om te zetten in warmte. De warmte wordt dan via de warmwaterboiler en lage-temperatuursysteem, zoals de vloerverwarming, ventilatorconvectoren of radiatoren afgegeven.

Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?

Een warmtepomp is duurzaam en energiebesparend. Het energieverbruik bij een warmtepomp is zo laag omdat er alleen elektrische stroom nodig is. De energie die wordt gebruikt komt van de aanwezige warmte uit de omgeving. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele energie beperkt. De warmtepomp kan ook gebruikt worden in combinatie met zonne-energie, zoals pv-panelen, zonnepanelen en zonneboilers.

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp bestaat uit de buitenunit en de binnen-unit. De buitenunit onttrekt de energie uit de buitenlucht. Waarna de energie door de warmtepomp wordt omgezet tot bruikbare warmte. De binnen-unit zorgt voor afgifte van deze omgezette warmte aan een lage-temperatuursysteem en de warmwaterboiler.

De overdracht van warmte tussen de koude en de warme bron gebeurt via koelvloeistof. Dit is een vloeistof met een laag verdampingspunt die als transportmiddel voor de warmte dient. Het koudemiddel stroomt door de verdamper waar het door de warmte uit de aangezogen buitenlucht tot gas verdampt. Door het gebruik van de compressor wordt de druk opgevoerd. De compressor perst het gas samen totdat deze een hogere temperatuur heeft dan de warme bron. Vervolgens wordt het hete gas gecondenseerd en geeft het de warmte af aan de cv-installatie. Ondertussen is de koelvloeistof weer vloeibaar geworden en stroomt via het expansieventiel terug, waarna het proces opnieuw start.

Waarom is een warmtepomp een duurzame oplossing?

De warmtepomp is een duurzame oplossing doordat de energie uit de buitenlucht wordt gehaald in plaats van fossiele brandstoffen als olie, steenkool en aardgas. Met het gebruik van de warmtepomp bent u dus niet afhankelijk van deze brandstoffen. Uw gasverbruik daalt aanzienlijk en de CO2-uitstoot gaat hierdoor met minimaal 50% omlaag. Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem nu contact op met Techniko onze medewerkers geven u graag vrijblijvend advies.

Nog meer besparen op warmtepompen door subsidie

Overweegt u om over te gaan op een energie- en geld besparende warmtepomp? Dan is dit het ideale moment. Voor warmtepompen geld nu een aantrekkelijke subsidie waardoor u nog meer kunt besparen op uw aanschaf van uw warmtepomp. Bekijk de voorwaarden en het subsidiebedrag via RVO.nl.

Daikin lage temperatuur warmtepomp

Een lage temperatuur warmtepomp neemt warmte op bij een lage temperatuur en geeft die af bij een hoge temperatuur. De Daikin warmtepomp beperkt uw energieverbruik en CO2-uitstoot. De Daikin verwarmt uw woning 5 keer efficiënter dat een traditioneel verwarmingssysteem.

De voordelen van een Daikin lage temperatuur warmtepomp

  • Lage kosten tegen optimaal comfort
  • Compacte oplossing met warm tapwater
  • Slimme en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
  • Perfect voor nieuwbouw en energiezuinige woningen

Ideaal voor nieuwbouwprojecten

De Daikin lucht/water warmtepompen met lage temperatuur (LT) zijn de optimale keuze voor nieuwbouw of nieuwbouwprojecten. In combinatie met vloerverwarming of radiatoren met lage temperatuur gebruiken deze warmtepompen minder energie om uw woning te verwarmen. Onze lucht/water warmtepompen zijn ontworpen in Europa, voor Europa en zijn het hele jaar door geschikt voor elk Europees klimaat.

 

Hernieuwbare energiebronnen

Door hernieuwbare energie uit de lucht te halen, zorgt de Daikin Altherma lucht/water warmtepomp met lage temperatuur op een duurzame manier voor het verwarmen, koelen en de warmtapwaterproductie in uw woning.

  • Maakt gebruik van 75% hernieuwbare energie uit de lucht en 25% van traditionele energiebronnen
  • Heeft energierendementslabel A++ voor ruimteverwarming
  • Combineer uw warmtepomp met de optionele thermische zonnecollectoren om meer te besparen op warm tapwater.

Daikin Intergas Hybride lucht/water 

De ideale combinatie

Onze Daikin Intergas Hybride lucht/water warmtepomp combineert hernieuwbare energiebronnen (lucht en water) met cv-technologie om het hoogste rendementte bereiken. De intelligente programmering bespaart tot 35% meer energie dan een traditionele cv-ketel door automatisch de meest voordelige en energiezuinige modus te kiezen op basis van de energieprijzen, de buitentemperatuur en de verwarmingscapaciteit binnen.

 

Gepatenteerde condensatietechnologie voor ruimteverwarming en warm tapwater

De Daikin Intergas Hybride warmtepomp is ontworpen met onze unieke dubbele warmtewisselaar en gebruikt condensatietechnologie om de ruimteverwarming en de productie van warm tapwater 10 tot 15% efficiënter te maken dan met traditionele cv-ketels.

Daikin hoge temperatuur

De Daikin hoge temperatuur warmtepomp kan temperaturen halen boven de 65 graden. Met temperaturen tot boven de 65 graden, kan een hoge temperatuur warmtepomp niet alleen voor de verwarming worden ingezet. De warmtepomp is eenvoudig te installeren. De warmtepomp kan aangesloten worden op bestaande leidingen zodat alleen de ketel vervangen hoeft te worden. Een groot voordeel is dat de hoge temperatuur warmtepomp aangesloten kan worden op zonnepanelen en pv-panelen.

Nefit Enviline

De Nefit Enviline is een duurzame oplossing waarmee u bespaart op de energiekosten. Wanneer het buiten met 20 graden vriest kan de Nefit Enviline warmtepomp nog steeds warmte uit de buitenlucht halen. De warmtepomp is geschikt om uw woning zowel te verwarmen en te koelen.

Meer advies over warmtepompen?

Wilt u meer informatie of advies over warmtepompen, neem dan gerust contact op met Techniko!

Techniko informeert u hier graag over, neem contact met ons op.

Vraag ons om persoonlijk advies