Menu

Warmtepomp voor het verwarmen en besparen op energie

Wat is een warmtepomp?
Een warmtepomp onttrekt warmte uit de omgeving en geeft deze af. Het is een ideaal systeem voor de verwarming van uw woning, kantoor of organisatie. Een warmtepomp haalt namelijk energie uit de buitenlucht om deze vervolgens om te zetten in warmte. De warmte wordt dan via de warmwaterboiler en lage-temperatuursysteem, zoals de vloerverwarming, ventilatorconvectoren of radiatoren afgegeven.


Wat zijn de voordelen van een warmtepomp?
Een warmtepomp is duurzaam en energiebesparend. Het energieverbruik bij een warmtepomp is zo laag omdat er alleen elektrische stroom nodig is. De energie die wordt gebruikt komt van de aanwezige warmte uit de omgeving. Hierdoor wordt het gebruik van fossiele energie beperkt. De warmtepomp kan ook gebruikt worden in combinatie met zonne-energie, zoals pv-panelen, zonnepanelen en zonneboilers.

 

Hoe werkt een warmtepomp?
Een warmtepomp bestaat uit de buitenunit en de binnen-unit. De buitenunit onttrekt de energie uit de buitenlucht. Waarna de energie door de warmtepomp wordt omgezet tot bruikbare warmte. De binnen-unit zorgt voor afgifte van deze omgezette warmte aan een lage-temperatuursysteem en de warmwaterboiler.

De overdracht van warmte tussen de koude en de warme bron gebeurt via koelvloeistof. Dit is een vloeistof met een laag verdampingspunt die als transportmiddel voor de warmte dient. Het koudemiddel stroomt door de verdamper waar het door de warmte uit de aangezogen buitenlucht tot gas verdampt. Door het gebruik van de compressor wordt de druk opgevoerd. De compressor perst het gas samen totdat deze een hogere temperatuur heeft dan de warme bron. Vervolgens wordt het hete gas gecondenseerd en geeft het de warmte af aan de cv-installatie. Ondertussen is de koelvloeistof weer vloeibaar geworden en stroomt via het expansieventiel terug, waarna het proces opnieuw start.

 

Waarom is een warmtepomp een duurzame oplossing?
De warmtepomp is een duurzame oplossing doordat de energie uit de buitenlucht wordt gehaald in plaats van fossiele brandstoffen als olie, steenkool en aardgas. Met het gebruik van de warmtepomp bent u dus niet afhankelijk van deze brandstoffen. Uw gasverbruik daalt aanzienlijk en de CO2-uitstoot gaat hierdoor met minimaal 50% omlaag. Heeft u interesse in een warmtepomp? Neem nu contact op met Techniko onze medewerkers geven u graag vrijblijvend advies.

 

Nog meer besparen op warmtepompen door subsidie
Overweegt u om over te gaan op een energie- en geld besparende warmtepomp? Dan is dit het ideale moment. Voor warmtepompen geld nu een aantrekkelijke subsidie waardoor u nog meer kunt besparen op uw aanschaf van uw warmtepomp. Bekijk de voorwaarden en het subsidiebedrag via RVO.nl.
Daikin lage temperatuur warmtepomp
Een lage temperatuur warmtepomp neemt warmte op bij een lage temperatuur en geeft die af bij een hoge temperatuur. De Daikin warmtepomp beperkt uw energieverbruik en CO2-uitstoot. De Daikin verwarmt uw woning 5 keer efficiënter dat een traditioneel verwarmingssysteem.

De voordelen van een Daikin lage temperatuur warmtepomp

  • Lage kosten tegen optimaal comfort
  • Compacte oplossing met warm tapwater
  • Slimme en gebruiksvriendelijke gebruikersinterface
  • Perfect voor nieuwbouw en energiezuinige woningen

Daikin hoge temperatuur
De Daikin hoge temperatuur warmtepomp kan temperaturen halen boven de 65 graden. Met temperaturen tot boven de 65 graden, kan een hoge temperatuur warmtepomp niet alleen voor de verwarming worden ingezet. De warmtepomp is eenvoudig te installeren. De warmtepomp kan aangesloten worden op bestaande leidingen zodat alleen de ketel vervangen hoeft te worden. Een groot voordeel is dat de hoge temperatuur warmtepomp aangesloten kan worden op zonnepanelen en pv-panelen.

 

Nefit Enviline
De Nefit Enviline is een duurzame oplossing waarmee u bespaart op de energiekosten. Wanneer het buiten met 20 graden vriest kan de Nefit Enviline warmtepomp nog steeds warmte uit de buitenlucht halen. De warmtepomp is geschikt om uw woning zowel te verwarmen en te koelen.

Meer advies over warmtepompen?

Wilt u meer informatie of advies over warmtepompen, neem dan gerust contact op met Techniko!

Techniko informeert u hier graag over, neem contact met ons op.

Vraag ons om persoonlijk advies

 

Deel deze pagina:Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0