Menu

Warmtepomp voor het verwarmen en besparen op energie

Warmtepompen

Warmtepompen zijn ,in combinatie met een lage temperatuur verwarmingssysteem, de ideale oplossing voor zowel verwarming als koeling van uw huis of bedrijf en biedt een optimaal comfort. Een warmtepomp werkt op elektriciteit. De bron van deze energie kan komen uit de bodem of de lucht, de beschikbare energie in de bodem of de lucht wordt door de warmtepomp opgewaardeerd om het verwarmingssysteem te voeden.

 

Warmtepompen, hoe werkt het?

Een warmtepomp werkt volgens een omgekeerd koelkast principe. Door middel van samen persing en verdamping wordt door de warmtepomp de beschikbare energie uit de bodem of in de lucht opgewaardeerd naar een hoger niveau. Ideaal om lage temperatuursysteem zoals vloerverwarming, wandverwarming of convectoren te voorzien van energie. Het verwarmen met een warmtepomp resulteert in een lage energielast.

 

Installatie van een warmtepomp

Een warmtepomp kan ook in bestaande woningen geplaatst worden, mits de woning goed geïsoleerd is. De woning moet voorzien zijn of voorzien worden van een lage temperatuur verwarmingssysteem, zoals vloerverwarming. Een warmtepomp kan gebruik maken van gratis energie. Deze energie is vrij beschikbaar in de bodem of in de buitenlucht. Kortom u kunt al snel 25 tot 45% op uw energierekening besparen door middel van een warmtepomp.

 

Nog meer besparen op warmtepompen door subsidie

Overweegt u om over te gaan op een energie- en geld besparende warmtepomp? Dan is dit het ideale moment. Voor warmtepompen geld nu een aantrekkelijke subsidie waardoor u nog meer kunt besparen op uw aanschaf van uw warmtepomp. Bekijk de voorwaarden en het subsidiebedrag via RVO.nl.

 

Meer advies over warmtepompen?

Wilt u meer informatie of advies over warmtepompen, neem dan gerust contact op met Techniko!

Techniko informeert u hier graag over, neem contact met ons op of kijk op www.nathan.nl.

Vraag ons om persoonlijk advies

Deel deze pagina:Email this to someoneShare on Facebook0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0Share on Google+0Pin on Pinterest0