CV-ketels om energie te besparen | Techniko Assen

Cv-ketels

Als je je oude cv-ketel wilt vervangen, dan moet je bij Techniko zijn. Techniko heeft een ruim aanbod Cv-ketels van hoge kwaliteit. Doordat de gasprijzen de laatste jaren enorm zijn gestegen zijn er zuinigere Cv-ketels ontwikkeld met een laag energieverbruik. Je hebt tegenwoordig een Hr-ketel die op minimaal 90% rendement uitkomt.

Soorten CV-ketelsXtreme, klaar voor de toekomst - InstallatieProfs.nl

Als je nog een oude Cv-ketel hebt, dan is aan te raden om hem te vervangen door een moderne energiezuinige ketel. Ook als je oude ketel nog goed functioneert. Techniko kan aan de hand van je gasverbruik berekenen hoe snel je de aanschafkosten van een Hr-ketel terugverdient. Voor warm water heb je de volgende mogelijkheden:

  • CV-ketel met aparte boiler: De Cv-ketel met aparte boiler is vooral aan te raden als je vaak en veel warm water nodig hebt. Een aparte boiler is dan vaak handiger en efficiënter. Je Cv-ketel heeft dan meestal geen warmwatervoorziening.
  • CV-ketel met warmtewisselaar(“geyser”): Deze combi houdt geen warm water vast. Wanneer je om warm water vraagt dan start het systeem met opwarmen van het water. Dit is een energiezuinige oplossing. Het nadeel is dat het water pas wordt opgewarmd wanneer je vraagt om warm water, waardoor het langer duurt voordat er warm water uit de kraan komt.
  • CV-ketel met voorraadboiler: Deze combinatie heeft ook een warmtewisselaar voor als je grote hoeveelheden warm water nodig heb. Er zit ookk een kleine voorraad-boiler in, van bijvoorbeeld 15 liter. Die levert direct heet water, wel voor kleine hoeveelheden, maar overbrugt ook de periode die de warmtewisselaar nodig heeft om op temperatuur te komen. Wanneer je vaak kleine hoeveelheden warm water gebruikt, is dit een goede optie.

De nieuwe Cv-ketels van onze huismerken Intergas en Nefit lopen vooruit op de strengere eisen die gelden vanaf 2015. De pomp bespaart op elektriciteit en verdeelt gelijkmatiger de warmte in jouw woning, waardoor je meer gas kunt besparen.

CV-ketels bij Techniko

Wil je jouw CV-ketel vervangen? Bij Techniko kun je CV-ketels kopen van verschillende A-merken. Neem contact op voor vrijblijvend CV-ketel advies op maat.