Een E3/DC-accu van Hager Group | Techniko Assen

Een accu om zonne-stroom op te slaan

Techniko werkt met het kwaliteitsmerk E3/DC van Hager Group voor het leveren van elektrische energievoorzieningssystemen. De apparatuur voldoet aan de strengste Europese eisen. Hager levert hoogwaardige, netgekoppelde back-upvoeding op zonne-energie.

De accu’s van Hager zijn geschikt voor het opslaan van zonne-energie. Door deze accu’s te gebruiken, wordt onze onafhankelijkheid van fossiele energie vergroot. Je energievoorziening kan hierdoor tot 100% autonoom worden. Hager biedt innovatieve oplossingen voor energieopslag en elektromobiliteit, dat zorgt voor de hoogste mate van zelfvoorziening en besparing.

Toepassing accu 

Een accu wordt in de meest uiteenlopende toepassingen gebruikt, meestal voor de opslag van energie voor later gebruik. De accu technologie wordt vaak onderschat. Maar enige basiskennis van de accu in combinatie met goede bewaking (monitoring), is van essentieel belang om de maximale levensduur van je accu te benutten.

De levensduur van de accu is van diverse aspecten afhankelijk. Deze levensduur kan afnemen door niet volledig laden, overmatig laden, te diep ontladen, te snel ontladen en door te hoge omgevingstemperatuur. Door je accu te bewaken met een geavanceerde batterij monitor, is de batterij status optimaal af te lezen en kunnen eventueel noodzakelijke acties direct ondernomen worden. Op deze manier kan de levensduur van de accu aanzienlijk verlengd worden, waardoor de accu zich snel zal terugverdienen.

Voordelen van een accu op een rij

  • Eenvoudig te installeren
  • Optimaal gebruik van je zonnepanelen
  • Lange levensduur (minimaal 20 jaar)
  • Kan gekoppeld worden aan alle zonnepanelen
  • Lagere energiekosten

Ondersteuning nodig bij de aanschaf van een accu?

Techniko heeft meer dan 44 jaar ervaring en kan je adviseren in de aankoop van een goede accu. Neem nu contact met ons op voor een afspraak of bezoek onze showroom op afspraak.

Vraag ons om advies