Vloerverwarming aanleggen en advies | Techniko Assen

Vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming kun je overlaten aan Techniko. Vloerverwarming  is de oplossing voor het wegwerken van radiatoren en bovendien is deze oplossing ook nog zuiniger dan een normale radiator. Vloerverwarming geeft namelijk minder luchtbeweging en verwarmt over een groter oppervlak.

Welke vloeren zijn geschikt voor het aanleggen vloerverwarming?

Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Als je wilt weten welke soorten vloeren geschikt zijn voor het aanleggen van vloerverwarming, moet je er rekening mee houden dat het type vloerdekking geen isolerende functie heeft. Mocht dit zo zijn, dan laat de vloerdekking te weinig warmte door. Zonder vloerverwarming is een vloer met isolerende functie juist een goede oplossing.

Vloerverwarming aanleggen bij verschillende ondergronden

Betonvloeren, keramische vloeren, vloeren van natuursteen en gietvloeren (uitgezonderd epoxy) zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Deze vloeren hebben een lage warmteweerstand, hierdoor laten ze veel warmte door.

Houten vloeren en vloerverwarming aanleggen

Houten vloeren zijn niet geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Hout is een natuurproduct dat werkt. Dat betekent dat de vloer kan uitzetten of kan krimpen door de temperatuur. Ook heeft hout, in tegenstelling tot steen en beton, een goede isolerende factor waardoor het weinig warmte doorlaat. Het is echter niet onmogelijk om een houten vloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Om een houten vloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, moet je een vloerverwarming hebben met een laagtemperatuurverwarming met een geleidelijke verwarming. Ook mag het hout geen lak bevatten en de luchtvochtigheid moet tussen de 50% en 70% worden gehouden. Je kunt alleen eikenhouten- en merbauvloeren gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Ook is het mogelijk om laminaat te gebruiken met vloerverwarming. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als bij een houten vloer. Daarnaast moet de ondervloer geschikt zijn voor het aanleggen van vloerverwarming.

Tapijt en vloerverwarming aanleggen

Als je tapijt in combinatie met vloerverwarming wilt gebruiken, moet je hierbij ook kijken of het tapijt geen isolerende functie heeft. Er is tapijt dat wel geschikt is voor vloerverwarming. Dit wordt vaak vermeld op het product.

Wil je meer informatie over een vloerverwarming aanleggen en welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Neem dan contact op met Techniko voor meer informatie. Samen met jou komen wij tot de beste oplossing, zodat je geen last meer hebt van koude voeten.

Maak een afspraak voor persoonlijk advies