Warmtepompen helpen je energie te besparen | Techniko Assen

Warmtepomp

Een warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om je huis te verwarmen en van warm water te voorzien. De warmtepomp is een duurzaam alternatief voor een cv-ketel op gas. De CO2-uitstoot kan wel tot 50% dalen doordat er minder (of geen gas) verbruikt wordt. Dit is afhankelijk van de warmtepomp die je gebruikt.

Een warmtepomp wint warmte uit de lucht, de bodem of het grondwater en zet dit om in bruikbare energie om je huis te verwarmen. Meestal wordt de warmtepomp direct aangesloten op het cv-systeem. Bij het gebruik van een warmtepomp zal je gasverbruik afnemen en het stroomverbruik in huis toenemen omdat de warmtepomp op stroom werkt. Wanneer je zelf stroom opwekt door middel van bijvoorbeeld zonnepanelen of een zonneboiler, verlaag je je CO² uitstoot nog verder.

Subsidie voor een warmtepomp

Het mooie van een warmtepomp is, dat je er ook subsidie voor kunt krijgen. Bekijk op de website van RVO of jouw warmtepomp in aanmerking komt voor deze subsidie. De lijst met alle warmtepompen met subsidie kun je downloaden op hun website, zodat je exact weet waar je aan toe bent.

Verschillende soorten warmtepompen

Er zijn veel verschillende soorten warmtepompen op de markt beschikbaar. Ze hebben allemaal verschillende voordelen en een ander doel voor ogen. De volgende warmtepompen zijn in ons assortiment verkrijgbaar:

De Daikin lucht/water warmtepompen met lage temperatuur (LT) zijn de optimale keuze voor nieuwbouw of nieuwbouwprojecten. In combinatie met vloerverwarming of radiatoren met lage temperatuur gebruiken deze warmtepompen minder energie om je woning te verwarmen. Onze lucht/water warmtepompen zijn ontworpen in Europa, voor Europa en zijn het hele jaar door geschikt voor elk Europees klimaat.

Daikin lage temperatuur warmtepomp

De Daikin lage temperatuur warmtepomp neemt warmte op bij een lage temperatuur en geeft die af bij een hoge temperatuur. Door hernieuwbare energie uit de lucht te halen, zorgt de Daikin lage temperatuur water warmtepomp op een duurzame manier voor het verwarmen, koelen en de warmwaterproductie in je woning. De Daikin warmtepomp beperkt je energieverbruik, de CO2-uitstoot en verwarmt je woning 5 keer efficiënter dat een traditioneel verwarmingssysteem. De voordelen zijn lage kosten tegen optimaal comfort, een compacte oplossing met warm tapwater en slimme en gebruiksvriendelijke interface.

Daikin Intergas Hybride lucht/water warmtepomp

Wat de Daikin intergas hybride lucht/water warmtepomp zo uniek maakt, is dat deze hernieuwbare energiebronnen combineert met cv-technologie om het hoogst haalbare rendement te bereiken. Door intelligente programmering bespaart de warmtepomp tot wel 35% meer energie in vergelijking met de traditionele cv-ketel. Dit wordt gedaan doordat de meest voordelige en energiezuinige modus op basis van de energieprijzen automatisch gekozen wordt. Je zult nergens anders dezelfde lucht/water warmtepomp vinden omdat de condensatietechnologie voor ruimteverwarming en warm tapwater die hier gehanteerd wordt gepatenteerd zijn. De Daikin intergas hybride warmtepomp is zo ontworpen dat het maar liefst 10 tot 15% efficiënter warm tapwater produceert dan de traditionele cv-ketels.

Daikin hoge temperatuur warmtepomp

Deze warmtepomp is speciaal ontworpen om hoge temperaturen te halen, daarom kan de Daikin hoge temperatuur warmtepomp tot zelfs boven de 65 graden halen. Doordat de temperaturen boven de 65 graden uit kunnen komen kan de warmtepomp ook eenvoudig aangesloten worden aan de bestaande leidingen. Hierdoor hoeft alleen de ketel vervangen te worden. Het grootste voordeel aan de Daikin hoge temperatuur warmtepomp is dat deze gekoppeld kan worden aan de zonnepanelen.

Meer advies over warmtepompen?

Wil je meer te weten komen over onze warmtepompen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren je graag over de beste mogelijkheden voor jouw woning.

Neem contact op!