CV-ketels, gratis advies op maat | Techniko

Cv-ketels

Als u uw oude Cv-ketel wilt vervangen, dan moet u bij Techniko zijn. Techniko heeft een ruim aanbod Cv-ketels van hoge kwaliteit. Doordat de gasprijzen de laatste jaren enorm zijn gestegen zijn er zuinigere Cv-ketels ontwikkeld met een laag energieverbruik. U heeft tegenwoordig keuze tussen een Hr-ketel (hoog rendement), die op minimaal 90 procent uitkomt.

Soorten CV-ketels

Als u nog een oude Cv-ketel heeft, dan is aan te raden om hem te vervangen door een moderne energiezuinige ketel, ook als uw oude ketel nog goed functioneert. Techniko kan aan de hand van uw gasverbruik berekenen hoe snel u de aanschafkosten van een Hr-ketel terug kan verdienen. Voor uw warm water heeft u de volgende mogelijkheden:

  • CV-ketel met aparte boiler: De Cv-ketel met aparte boiler is vooral aan te raden als u vaak en veel warm water nodig heeft. Een aparte boiler is dan vaak handiger en efficiënter. Uw Cv-ketel heeft dan meestal geen warmwatervoorziening.
  • CV-ketel met warmtewisselaar(“geyser”): Deze combi houdt geen warmwater vast. Wanneer u om warm water vraagt dan start het systeem met opwarmen van het water. Dit is een energiezuinige oplossing. Het nadeel is dat het water pas wordt opgewarmd wanneer u vraagt om warm water.
  • CV-ketel met voorraadboiler: Deze combinatie heeft ook een warmtewisselaar voor als u grote hoeveelheden warm water nodig heeft, maar er zit óók een kleine voorraad-boiler in, van bijvoorbeeld 15 liter. Die levert direct heet water, wel voor kleine hoeveelheden, maar overbrugt ook de periode die de warmtewisselaar nodig heeft om op temperatuur te komen. Wanneer u vaak kleine hoeveelheden warm water gebruikt, is dit voor u een goede optie

De nieuwe Cv-ketels van onze huismerken Intergas en Nefit lopen vooruit op de strengere eisen die gelden vanaf 2015. De pomp bespaart op elektriciteit en verdeelt gelijkmatiger de warmte in uw woning, waardoor u meer gas kunt besparen.

CV-ketels bij Techniko

Wilt u uw CV-ketel vervangen? Bij Techniko kunt u CV-ketels kopen van verschillende A-merken. Bezoek onze showroom of neem contact op voor vrijblijvend CV-ketel advies op maat.

Bezoek onze showroom