CV-ketel vervangen door de specialist | Techniko

CV-ketel vervangen

Het is tijd om uw cv-ketel te vervangen wanneer deze 10 tot 15 jaar oud is. De kans is groot dat uw cv-ketel dan technische gebreken gaat tonen. Een ander voordeel voor het vervangen van de cv-ketel is de energiebesparing op een duurzame ketel. Met een moderne hr-ketel is de terugverdientijd aantrekkelijk omdat de stookkosten enorm zullen dalen. Zowel om technische als economische redenen kan een cv-ketel vervangen dan ook zinvol zijn. De besparing op een energiezuinige ketel kan oplopen tot maar liefst 40%. Dit komt doordat nieuwe ketels steeds efficiënter en energiezuiniger zijn.

Advies over het vervangen van een CV-ketel

Techniko is specialist op het gebied van verwarmen en installeert en onderhoudt vele cv-ketels voor tevreden klanten. Als u erover denkt om uw huidige cv-ketel te vervangen door een nieuwe ketel, dan komen we graag bij u langs voor een maatwerk advies. Op basis van uw situatie adviseren we de juiste cv-ketel, zodat u weer jarenlang kunt genieten van een comfortabel verwarmde woning en warm water op al uw tappunten.

Vervang de cv-ketel in de warme maanden

Wees er van bewust dat wanneer u toe bent aan een nieuwe ketel u deze op tijd aanschaft. In de zomermaanden wordt de ketel nauwelijks gebruikt. De zon verwarmt uw huis waardoor u niet naar de cv-ketel omkijkt, waardoor deze in de wintermaanden hard aan de bak moet. De wintermaanden staan er ook om bekend dat de veel oudere cv-ketels het begeven. Bepaal daarom in de zomermaanden al of uw cv-ketel aan vervanging toe is. Door uw cv-ketel op tijd te vervangen, weet u zeker dat u in de wintermaanden niet in de kou komt te zitten. Door een ketel te vervangen kunt u veel energie en geld besparen.

Waarom moet u uw cv-ketel vervangen?

  • de cv-ketel is kapot of functioneert niet meer goed
  • besparen op de stookkosten. Deze besparing kan oplopen tot maar liefst 15% tot 20%.
  • optimaal rendement uit de cv-ketel halen.
  • de waarde van uw huis verhogen

Interesse in het vervangen van een cv-ketel?

De ervaren adviseur van Techniko helpt u graag bij het vervangen van uw cv-ketel, zodat u de beste oplossing krijgt voor uw situatie. Het daadwerkelijk vervangen van de cv-ketel, zoals de ombouw van een vr-ketel naar een hr-ketel, vraagt om vakkennis en ervaring. Onze cv-monteurs beschikken over de juiste kennis en ervaring en worden continu bijgeschoold. We werken samen met A-merk cv-ketelfabrikanten. Neem contact op met Techniko voor het maken van een afspraak.

Maak een afspraak voor persoonlijk advies