Besparen met een slimme thermostaat | Techniko Assen

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat krijgt je meer grip op je energieverbruik en bespaar je op je energiekosten. De slimme thermostaat kun je regelen middels het internet of een app. Zo kun je de temperatuur waar dan ook in je woning regelen. Ben je op visite geweest en wil je thuis komen in een warm huis? Zet dan voor vertrek de verwarming aan zodat je in een heerlijk warm huis komt. Slimme thermostaten bieden gemak doordat ze zich aanpassen aan jouw patronen en zelflerend zijn. Op deze manier hoeven ze alleen te verwarmen wanneer dat echt nodig is, op een zo efficiënt mogelijke manier. Zo staat de verwarming nooit te hoog als er niemand thuis is.

Besparing door slimme thermostaat

De bewegings- en lichtsensor op de thermostaten van ICY en Essent zou volgens de leveranciers ‘tot wel € 175 per jaar’ aan energiebesparing opleveren. Onder meer doordat de verwarming automatisch uitgaat, afhankelijk van de instellingen, bijvoorbeeld na een uur zonder beweging. Maar opvolgen van een bekend advies – zet de verwarming ruim voor het naar bed gaan of weggaan lager – bespaart meer energie. ‘Slimme’ thermostaten zijn zeker handig voor wie nogal eens vergeet de verwarming lager te zetten. Een energiebewuste consument zal echter meer besparen met een ‘gewone’ energiemeter.

Voordelen slimme thermostaat

  • Op afstand bedienbaar middels een app of via de website
  • Zelflerend vermogen op basis van stookgedrag uit het verleden
  • Rekening houden met de buitentemperatuur
  • Regeling van warmte tussen de verschillende vertrekken
  • Aanwezigheidsdetectie voor het inschakelen van de thermostaat

Hulp nodig bij het kiezen van een slimme thermostaat?

Twijfel je welke slimme thermostaat voor jou het beste is, of weet je niet of jouw huis wel geschikt is voor een slimme thermostaat? Wij helpen je graag! Bel ons op 0592 38 93 43 of neem contact op voor persoonlijk advies.

Vraag ons om persoonlijk advies