Brandmeldinstallatie voor een veilige woning | Techniko

Brandmeldinstallatie, bescherm uw object tegen brand

Naast het weren van ongenode gasten door middel van een beveiligingscamera of een alarmsysteem. Is ook de beveiliging tegen brand van essentieel belang, dit kan aan de hand van brandmeldinstallatie. Met het  installeren van een brandmeldinstallatie kan een brand al in een vroeg stadium worden geconstateerd, waardoor vroegtijdig actie kan worden ondernomen. Dankzij een brandmeldinstallatie kan hierdoor de potentiële schade worden gereduceerd.

Soorten brandmeldinstallatie

In eerste instantie is een brandmeldinstallatie bedoeld om een brand te detecteren, hierop kan een brandmeldinstallatie een gerichte opvolgende actie ondernemen zoals blussen of het uitzenden van een alarm. Er zijn verschillende type brandmeldinstallaties, zo is er altijd een geschikte brandmeldinstallatie die voldoet in uw huis of bedrijf! Deze brandmeldinstallaties zijn te verdelen in twee categorieën:

  • eenvoudige brandmeldinstallatie zonder directe doormelding
  • bewaakte brandmeldinstallatie met directe doormelding

Eenvoudige brandmeldinstallatie zonder directe doormelding

Deze eenvoudige uitvoering van een brandmeldinstallatie bestaat uit de essentiële handmelders en kleine blusmiddelen die nodig zijn in de bestrijding tegen brand. Bij een melding van brand door de brandmeldinstallatie wordt, afhankelijk van de situatie, bepaald of er melding word doorgegeven aan de regionale alarm centrale van de brandweer.

Bewaakte brandmeldinstallatie met directe doormelding

De uitgebreide optie van een brandmeldinstallatie komt met een volledige of gedeeltelijke bewaking. In beide gevallen wordt er in geval van brand direct een melding gemaakt bij de Regionale alarm centrale van de brandweer. Zo kan een brand tijdig worden bestreden. Daarnaast is het mogelijk om deze installatie aan te sluiten op andere systemen zoals een alarmsysteem.

Wilt u meer informatie over een brandmeldinstallatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een brandmeldinstallatie? Techniko kan u voorlichten over een brandmeldinstallatie in uw specifieke woon- of werksituatie. Ook voor overige beveiligingssystemen zoals beveiligingscamera’s en alarmsystemen kunt u contact opnemen met Techniko. Verzeker uzelf van een optimaal beveiligd huis!

Neem contact op voor meer informatie