Ventilatie | Techniko

Ventilatie

Goede en regelbare ­ventilatie op de juiste plaatsen, voor een ultiem en comfortabel binnenklimaat. Uiteraard zijn ‘’natuurlijke ‘’ventilaties zoals roosters in raamkozijnen en deuren zeer belangrijk, maar niet ieder huis is voorzien van voldoende ventilatie. In dit geval is ‘’mechanische ventilatie’ een ideale oplossing. Middels een mechanische ventilatie wordt de vervuilde en vochtige lucht uit de woning gezogen. Voornamelijk in keukens en badkamers komt de mechanische ventilatie goed tot zijn recht. Ventilatoren met gelijkstroommotoren kunnen zelfs extra energie besparen.

Ventilatie voor uw woning

Ventilatie

Met een ventilatiesysteem, en dan voornamelijk mechanische ventilatie, verdwijnt er warmte uit de woning. Door middel van een warmte-terugwinningsysteem kan Techniko dit warmteverlies beperken. Dit systeem verwarmt de lucht die van buiten aangetrokken wordt met de lucht die wordt afgevoerd naar buiten. Dit bespaart niet alleen energie, maar beperkt ook de temperatuurverschillen in de kamer. Een warmte-terugwin systeem is een extra investering, die zich in de loop der tijd snel terugverdient.

Ervaring leert dat er weinig aandacht wordt besteed aan het onderhoud van de ventielen en kanalen in de ventilatiesystemen. Techniko is expert op dit gebied en kan langskomen voor het reinigen en controleren van de onderdelen.

Interesse in een ventilatiesysteem?

Bent u geïnteresseerd in ventilatiesystemen? Neem contact  met ons op wij komen graag bij u thuis om een vrijblijvend en passend advies te geven.

Vraag ons om persoonlijk advies