WZI-radiatoren duurzame oplossing

Verwarmingsinstallaties zijn vaak niet optimaal ingeregeld, waardoor niet alle radiatoren de juiste hoeveelheid warm water toegevoerd krijgen. Hierdoor wordt de energie in uw woning inefficiënt verbruikt. Met een WZI-radiator, waterzijdig inregelen, worden de volumestromen naar de radiatoren geoptimaliseerd. Waterzijdig inregelen is de term voor het afstellen van de maximale doorstroomopeningen van de radiator. Door waterzijdige inregel radiatoren zal de hoeveelheid warm water die de cv-ketel verplaatst naar behoefte worden verdeeld over de verschillende radiatoren. Zo creëer je niet alleen een comfortverbetering, het levert ook nog eens een flinke energiebesparing op!

Voordelen van WZI-radiatoren:

  • Verbetering van comfort
  • Minder klachten
  • Kostenvoordeel door energiebesparing

Waterzijdig inregelen radiatoren

Elke radiator heeft een bepaalde doorstroming nodig. De doorstroming bepaalt de tijd dat het warme water in de radiator zit. Die tijd moet voor alle radiatoren gelijk zijn, zodat ook de warmteafgifte in hetzelfde tempo plaatsvindt. Grote radiatoren veel en kleine radiatoren minder. In een systeem dat goed waterzijdig ingeregeld is, is de temperatuur van het retourwater bij het verlaten van de radiator overal hetzelfde (wanneer de radiatorkranen helemaal open staan). Voor een optimale duurzaamheid vervangen we alle radiatorkranen door dubbel instelbare thermostaatkranen met een Heimeier thermostaatknop. Het waterzijdig inregelen van een installatie moet worden uitgevoerd door een installateur of adviseur. Daarvoor bent u bij Techniko aan het juiste adres.

Maak een afspraak voor waterzijdig inregel radiatoren

Wilt u meer informatie over waterzijdig inregel radiatoren of een vrijblijvend persoonlijk advies, neem dan contact met ons op.

Vraag ons om persoonlijk advies