Vloerverwarming & wandverwarming | Techniko Assen

Vloerverwarming

Heb je thuis vaak last van koude voeten? En vind je het in de wintermaanden niet fijn om ‘s nachts uit bed te moeten door een koude vloer? Denk dan eens aan het toepassen van vloerverwarming in je woning. Vloerverwarming wordt tegenwoordig steeds vaker toegepast in woningen. Voor zowel particulieren als bedrijven is het toepassen van vloerverwarming een ideale oplossing. Vloerverwarming geeft namelijk weinig luchtbeweging en verwarmt over een groter oppervlak dan standaard radiatoren. Door de gelijkmatige temperatuurverdeling kan de temperatuur in een woonvertrek 1 à 2 graden lager ingesteld worden dan bij andere verwarmingssystemen. Hierdoor kun je honderden euro’s per jaar besparen. Een ander voordeel van vloerverwarming is dat het zorgt voor een gezonder klimaat in de woning door een hogere relatieve vochtigheid en weinig luchtbeweging. Ook voor mensen met luchtwegallergieën is vloerverwarming een ideale oplossing.

Wandverwarming

Er zijn natuurlijke situaties waarin het plaatsen van vloerverwarming niet mogelijk is, bijvoorbeeld omdat je een houten vloer heeft waarop een extra betonlaag ongewenst is. Wil je toch genieten van de voordelen van vloerverwarming in je huis, dan kun je kiezen voor wandverwarming. Wandverwarming werkt hetzelfde als vloerverwarming, maar bij wandverwarming worden de leidingen in de wand aangebracht. Je krijgt dan een verwarmde muur, die onzichtbaar is en voor een plezierig binnenklimaat zorgt, net zoals dit het geval is bij vloerverwarming.

De voordelen van een vloerverwarming of wandverwarming zijn:

  • Er zijn geen radiatoren of convectoren zichtbaar.
  • Het geeft een aangename, gelijkmatige warmte.
  • Het is energiezuinig. Een groot oppervlak met een vrij lage temperatuur is een veel efficiëntere warmtebron dan een kleine, hete radiator.
  • Eenvoudig aan te leggen
  • De wand- of vloerverwarming kan op je huidige cv-installatie worden aangesloten

Energiezuinige pompen

Veel mensen zijn zich er niet van bewust dat het omschakelen naar circulatiepompen met een A-label één van de meest energiebesparende veranderingen in een huishouden is.

Oude verwarmingspompen in bijvoorbeeld vloerverwarmingsverdelers die zijn ingeschakeld op de hoogste stand, verbruiken zo’n 800 kWh per jaar. Techniko werkt met energiezuinige pompen van Wilo. Een energiezuinige pomp van Wilo haalt op volle toeren maximaal de helft. Dit kan je al snel vele besparingen opleveren!

Meer advies over vloer- en wandverwarming?

Wil je advies wat voor jou de best passende optie is? Techniko geeft je graag advies over de mogelijkheden van vloer- en wandverwarming. Neem nu contact op met Techniko!

Vraag ons om advies

Schema Parkerschijf