Elektrische verwarming | Techniko

Elektrische verwarming

Voor een elektrische verwarming met laag energieverbruik bent u bij Techniko aan het juiste adres. Elektrische verwarming is er in vele soorten en maten. Welke voor u geschikt is afhankelijk van uw situatie. Voor het verwarmen van een relatief kleine ruimte in een korte tijd is een elektrische kachel zeer geschikt. Voor bijvoorbeeld een badkamer of in de schuur is elektrische verwarming een goede oplossing.

Er zijn verschillende soorten elektrische verwarming:

Straalkachel

Een straalkachel kan worden gebruikt wanneer u graag dichtbij de warmte bron zit. Daarom is een straalkachel uitermate geschikt voor kleine ruimtes. Een straalkachel verwarmd in een relatief korte tijd de directe omgeving en worden ook vaak als terrasverwarming gebruikt.

Ventilatorkachels

Een ventilatorkachel verwarmt de nabije omgeving door warme lucht in één richting te blazen. Het voordeel van een ventilatorkachel is dat deze kachel in een zeer korte tijd een ruimte kan verwarmen. Sommige ventilatorkachels kunnen zelf draaien waardoor de warmte meer wordt verspreid over de ruimte. Ook in de zomer kunt u genieten van de functies van een ventilatorkachel. Een ventilatorkachel kan namelijk ook koude lucht blazen.

Convectorkachels

Een convectorkachel zorgt ervoor dat de ruimte langdurig wordt verwarmd. Door de stille werking en het gemakkelijk verplaatsen van de kachel is de convectorkachel ideaal om te gebruiken in de woonkamer, slaapkamer en kinderkamer.

Infraroodverwarming

Infraroodverwarming verwarmt door middel van infraroodstralen de objecten in een ruimte. Doordat deze objecten worden verwarmd, stijgt de temperatuur. Infrarood verwarming  levert het meeste rendement op als de panelen aan het plafond worden geïnstalleerd. Als het niet mogelijk is om een infraroodpaneel aan het plafond te bevestigen kunnen de panelen ook aan de muur bevestigd worden.

Is elektrische verwarming een goede oplossing

Voor kleinere ruimtes die niet de hele dag worden verwarmd, is elektrische verwarming een goede oplossing. Door middel van elektrische verwarming kan een ruimte zoals badkamer of schuur snel worden verwarmd. De hele woning verwarmen middels elektrische verwarming zorgt in veel gevallen voor een hogere energierekening. Wilt u weten of elektrische verwarming een goede oplossing is voor uw situatie? Neem dan gerust  contact  op met Techniko voor vrijblijvend advies.

Maak een afspraak voor persoonlijk advies