Infrarood verwarming | Techniko

Infrarood verwarming

Uw huis verwarmen door middel van infrarood verwarming is perfect als u stroom opwekt door middel van zonnepanelen. Infrarood verwarming is vooral geschikt voor kleine ruimtes, zoals een badkamer of een studio, omdat een infraroodpaneel weinig ruimte in beslag neemt. Wilt u uw hele huis voorzien van infrarood verwarming? Dit is mogelijk wanneer uw  woning voldoende geïsoleerd is.

Hoe werkt infrarood verwarming?

De infraroodpanelen zetten elektriciteit om in onzichtbare infraroodstralen die uw huis verwarmen. Deze infraroodstralen verwarmen, in tegenstelling tot een radiator,  niet de lucht, maar de vloer, de muur en andere objecten in uw woning. Deze objecten geven gelijkmatig warmte af, waardoor de temperatuur in de ruimte aangenaam is. Doordat er bij infrarood verwarming geen luchtcirculatie plaatsvindt, zijn de luchtcondities in uw woning gezonder dan met een traditioneel verwarmingssysteem. Infrarood verwarming is geschikt voor vrijwel alle ruimtes en situaties. Daarom kan infrarood verwarming overal in uw woning worden aangebracht ook kunt u er voor kiezen infrarood verwarming te plaatsen in uw winkel of kantoor.

Infrarood verwarming aan het plafond

Infrarood verwarming komt het beste tot zijn recht als de infraroodpanelen aan het plafond worden bevestigd. Door de infrarood verwarming aan het plafond te bevestigen hebben de infraroodstralen namelijk het grootste bereik. De panelen kunnen los aan het plafond worden gemonteerd of worden ingebouwd. Om de infrarood verwarming weg te werken is het mogelijk om de panelen iedere gewenste kleur te geven die u maar wilt.

Infrarood verwarming aan de wand

Wanneer het niet mogelijk is om de infrarood verwarming aan het plafond te monteren, is het ook mogelijk om de panelen aan de wand aan te brengen. Het rendement is dan wel lager dan infrarood verwarming aan het plafond, maar het is alsnog een duurzame investering. De verwarmingsbron wordt na plaatsing van de panelen netjes weggewerkt.

Meer weten over de mogelijkheden infrarood verwarming?

Wilt u uw huis laten verwarmen met infrarood verarming, of wilt u meer weten over de mogelijkheden van de infraroodpanelen? Neem gerust contact  op met Techniko of kom langs in onze showroom om de warmte van infrarood verwarming te ervaren. De specialisten van Techniko staan graag voor u klaar om u te helpen en te voorzien van advies.

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies