Vloerverwarming aanleggen door Techniko | Techniko

Vloerverwarming aanleggen

Het aanleggen van vloerverwarming kunt u overlaten aan Techniko. Vloerverwarming  is de oplossing voor het wegwerken van radiatoren en bovendien is deze oplossing ook nog zuiniger dan een normale radiator. Vloerverwarming  geeft namelijk minder luchtbeweging en verwarmt over een groter oppervlak.

Welke vloeren zijn geschikt voor het aanleggen vloerverwarming?

Niet alle vloeren zijn geschikt voor vloerverwarming. Als u wilt weten welke soorten vloeren geschikt zijn voor het aanleggen van vloerverwarming, moet u er rekening mee houden dat het type vloerdekking geen isolerende functie heeft. Mocht dit zo zijn, dan laat de vloerdekking te weinig warmte door. Zonder vloerverwarming  is een vloer met isolerende functie juist een goede oplossing.

Vloerverwarming aanleggen bij verschillende ondergronden

Betonvloeren, keramische vloeren, vloeren van natuursteen en gietvloeren (uitgezonderd epoxy) zijn uitermate geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Deze vloeren hebben een lage warmteweerstand, hierdoor laten ze veel warmte door.

Houten vloeren en vloerverwarming aanleggen

Houten vloeren zijn niet geschikt voor het aanleggen van vloerverwarming. Hout is een natuurproduct dat werkt. Dat wil zeggen dat de vloer kan uitzetten of kan krimpen door de temperatuur. Ook heeft hout, in tegenstelling tot steen en beton, een goede isolerende factor waardoor het weinig warmte doorlaat. Het is echter niet onmogelijk om een houten vloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Om een houten vloer te gebruiken in combinatie met vloerverwarming, moet u een vloerverwarming hebben met een laagtemperatuurverwarming met een geleidelijke verwarming. Ook mag het hout geen lak bevatten en de luchtvochtigheid moet tussen de 50% en 70% worden gehouden. U kunt alleen eikenhouten- en merbauvloeren gebruiken in combinatie met vloerverwarming. Ook is het mogelijk om laminaat te gebruiken met vloerverwarming. Hiervoor gelden dezelfde voorwaarden als bij een houten vloer. Daarnaast moet de ondervloer geschikt zijn voor het aanleggen van vloerverwarming.

Tapijt en vloerverwarming aanleggen

Als u tapijt in combinatie met vloerverwarming  wilt gebruiken, moet u hierbij ook kijken of het tapijt geen isolerende functie heeft. Er is tapijt dat wel geschikt is voor vloerverwarming. Dit wordt vaak vermeld op het product.

Wilt u meer informatie over een vloerverwarming  aanleggen en welke vloeren geschikt zijn voor vloerverwarming? Neem dan contact op met Techniko voor meer informatie. Samen met u komen wij tot de beste oplossing vinden, zodat u geen last meer heeft van koude voeten.

Maak een afspraak voor persoonlijk advies