Luchtwarmtepomp, verwarmen met buitenlucht | Techniko

Nefit

Nefit Enviline

Aangename warmte in de winter, verfrissende koeling in de zomer en warmwatercomfort. Dat kan alleen met de Nefit EnviLine lucht/water warmtepompen. Deze warmtepompen halen energie uit de buitenlucht waarmee uw woning verwarmd kan worden. Op warme dagen kan de EnviLine zorgen voor verkoeling. Een duurzame totaaloplossing waarmee u enorm kunt besparen op uw energiekosten.

Nefit EnviLine is geschikt voor nieuwbouw en bestaande bouw en heeft geen grondbron nodig. Zelfs bij een buitentemperatuur van -20 graden haalt Nefit EnviLine nog warmte uit de buitenlucht. De innovatieve EnviLine warmtepompsystemen van Nefit zijn de ideale oplossing voor duurzaam en milieuvriendelijk verwarmen en koelen.

Een belangrijk onderdeel bij het kiezen van de positie van de buitenunit is het geluid die de unit produceert. De buitenunits produceren op 1 meter 49 dB. Een geïntegreerde vaatwasser maakt 42 dB.

De EnviLine serie omvat twee typen warmtepompsystemen: Monoblock en Split.

 

EnviLine Monoblock

Met de Monoblock buitenunit wordt de energie uit de buitenlucht met het hoogste rendement omgezet in warmte. Bij de Monoblock-systemen is de eigenlijke warmtepomp volledig geïntegreerd in de buitenunit, in plaats van deels in de buiten- en deels in de binnenunit zoals bij de Split-systemen.

Het grote voordeel hiervan is dat er geen koudemiddel nodig is om de gewonnen energie te transporteren naar de binnenunit. Dit systeem maakt hiervoor gebruiken van gewoon water. De COP van de Nefit EnviLine Monoblock serie is beter dan die van vergelijkbare systemen. De maximale cv-aanvoertemperatuur is 62 graden, een van de hoogste prestaties in de markt. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen levert dit energie-efficiënte systeem zeer hoge prestaties. Nefit EnviLine Monoblock is tot wel 75% lichter dan vergelijkbare warmtepompen.

 

EnviLine Split

De buitenshuis gemonteerde Split buitenunit onttrekt de warmte gewoon aan de buitenlucht. Dit gebeurt zo efficiënt dat hiermee het hele jaar door uw huis en tapwater kunnen worden verwarmt. Anders dan bij de EnviLine Monoblock systemen zijn bij de Split-systemen de warmtepompcomponenten verdeeld over de buiten- en de binnenunit. De units zijn verbonden met leidingen. Hierdoor stroomt een koudemiddel om de door de buitenunit gewonnen warmte te transporteren.

Het grote voordeel van een Split systeem is dat de buitenunit compacter is dan die van Monoblock systemen. Hierdoor zijn er meer mogelijkheden voor de plaatsing van de buitenunit. De buitenunits tot 9 kW kunnen bijvoorbeeld ook aan de gevel worden gemonteerd in plaats van op de grond. Het Split systeem heeft een cv-aanvoertemperatuur van maximaal 55 graden. Zelfs bij zeer lage buitentemperaturen levert dit energie-efficiënte systeem uitstekende prestaties.

 

Meer advies over luchtwarmtepompen?

Wilt u meer weten over wat een luchtwarmtepomp voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op en maak een afspraak. Graag bespreken wij met u de mogelijkheden van een luchtwarmtepomp en kunnen wij een inschatting maken van de toekomende besparing.

Neem contact op voor meer informatie