Biomassaketel, milieuvriendelijk verwarmen | Techniko

Biomassaketel

Met een biomassaketel kunt u op een milieuvriendelijke manier uw bedrijfspand of woning verwarmen. Het doel is hetzelfde als bij een normale cv-ketel, alleen het bijkomend voordeel is dat u door te investeren in een biomassaketel op uw stookkosten bespaard. U kunt maar liefst 35 tot 100 procent op uw brandstofkosten besparen. Het stoken van biomaterialen is dus niet alleen een milieubewuste oplossing maar ook een zeer duurzame investering.

Hoe werkt een biomassaketel?

Een biomassaketel zet biomassa om in warmte en energie. Biomassa omvat plantenresten, takken, houtblokken en overige natuurlijke producten. Daardoor is het verbranden van biomassa in een biomassaketel vele malen goedkoper dan het stoken op gas. Daarnaast levert het geen extra CO2-uitstoot op. Het stoken met een biomassa ketel is een milieubewuste keuze. Een biomassaketel is een uitermate geschikte oplossing voor een reguliere Cv-ketel.

De voordelen van een biomassaketel

  • de ketel produceert veel warmte, afval blijft beperkt
  • volledig automatische werking
  • biomassa energie is altijd beschikbaar
  • De ketel heeft een gebruiksvriendelijke bediening
  • schone verbranding door de hoge temperaturen
  • fossiele brandstoffen kunnen in tegenstelling tot biomassa opraken

Investeer nu in een biomassaketel met subsidie

U kunt met uw investering in een energiezuinige biomassaketel niet alleen op stookkosten besparen. U kunt nu nog voordeliger in een biomassaketel investeren door de verstrekking van subsidie. Ontdek snel welke biomassaketels in aanmerking komen voor de subsidie op RVO.nl.

Neem contact op met Techniko over een biomassaketel

Wilt u meer weten over een biomassaketel? Neem dan contact op met Techniko voor een persoonlijke afspraak. Ook kunnen wij u verder voorlichten en adviseren over een biomassaketel in uw specifieke situatie. Wij helpen u graag bij de aanvraag van subsidie.

Neem contact op voor meer informatie