Houtkachel op CV, op een sfeervolle manier energie besparen

Een houtkachel op cv combineert de gezelligheid van een houtkachel met de voordelen van een centrale verwarming. Deze houtkachel kan uitstekend gecombineerd worden met uw (bestaande) gas- of olie gestookte cv-installatie. Als uw houtkachel niet meer voldoende warmte levert, neemt de gas- of olie gestookte cv-ketel het automatisch over om een constante temperatuur te behouden.

Met deze combinatie ondersteunt de houtkachel de verwarmingsinstallatie, waardoor de ketel niet of nauwelijks hoeft te branden. Hierdoor kan aanzienlijk worden bespaard op uw vaste lasten. Zowel vloerverwarming of radiatoren kunnen worden gevoed met een houtkachel op cv. Levert de houtkachel meer warmte dan de cv kan verwerken, dan kan de warmte opgeslagen worden in een buffervat. Later, als de houtkachel uitgeschakeld is kan de hierin opgeslagen warmte alsnog worden benut.. Zo geniet u van de kwaliteiten van zowel een houtkachel als CV installatie en kunt u op een sfeervolle manier besparen op uw vaste lasten.

In ons Nederlandse klimaat gaat het stookseizoen van 1 oktober tot 1 april. Tijdens dit stookseizoen hebben we 60 procent van de tijd maar minimaal verwarmingsvermogen nodig. Ondersteuning van de verwarming met een houtkachel die in de kamer staat werkt daarom zeer goed.

Voordelen van een houtkachel in combinatie met een cv-ketel zijn:

  • mileu bewust met een zeer schone verbranding
  • hoog rendement dankzij de extra naverbranding
  • altijd een schone ruit door de schone verbranding
  • zeer zuinig met hout

Wilt u een houtkachel gecombineerd met een CV-ketel?

Kom langs in onze showroom en maak kennis met de houtkachel op CV, een unieke manier van verwarmen, of maak een afspraak voor een vrijblijvend advies.

Bezoek onze showroom of maak een afspraak

Charnwood Cove 3