Houtkachels: duurzaam uw woning verwarmen

U kunt bij Techniko terecht voor een nieuwe hoogrenderende houtkachels, vloerplaten, houtkachel op cv, speksteenkachel,  accessoires, kachelpijp, rookkanaal en installatie van uw kachel. Wij leveren topmerken als: Nordic Fire, Rika, Thermorossi, Wodtke en Charnwood.

Saey Peak

Houtkachel aansluiten

Bij het aansluiten van uw houtkachel dient u met een aantal zaken rekening te houden. Een houtkachel heeft voor de verbranding van hout zuurstof nodig. Het is dan ook van belang dat u bij het aansluiten van uw houtkachel er voor zorgt dat er voldoende wordt geventileerd. Dit is van groot belang om de houtkachel goed te laten branden.

Lees hier alles over het aansluiten van een houtkachel.

Houtkachel aangesloten op uw CV

Een houtkachel op cv combineert de gezelligheid van een houtkachel met de voordelen van een centrale verwarming. Deze houtkachel kan uitstekend gecombineerd worden met uw (bestaande) gas- of olie gestookte cv-installatie. Als uw houtkachel niet meer voldoende warmte levert, neemt de gas- of olie gestookte cv-ketel het automatisch over om een constante temperatuur te behouden.

Lees alles over een houtkachel en CV.

Houtkachel stoken

Het sfeerfolle vlammenspel van een houtkachel in uw woning geeft een heerlijk aangenaam en comfortabel gevoel. Vergeet ook niet het belangrijkste punt, de warmte die de houtkachel afgeeft. Maar hoe stookt u een houtkachel eigenlijk waardoor de warmte vrijkomt in uw woning?

Lees hoe je stookt met een houtkachel.

Speksteenkachel

Een speksteenkachel wordt gekenmerkt door een binnen en buitenzijde die opgebouwd is uit het materiaal speksteen. Doordat er speksteen wordt gebruikt is de verbrandignstemperatuur van deze houtkachels zeer hoog. Hierdoor blijft de warmte langer behouden, wat voor een comfortabele stralingswarmte zorgt.

Alle informatie over de speksteenkachel.

Wil je meer informatie over houtkachels. Bezoek onze showroom of maak een afspraak.

In onze showroom hebben wij geen houtkachels meer opgesteld staan.