Houtpellets voor bijzondere energie | Techniko

Energie zuinig uw huis verwarmen met houtpellets

EN-plus keurmerkUw woning verwarmen zonder een bijdrage te leveren aan de uitstoot van broeikasgas? Dat kan, met een pellet kachel die op houtpellets brandt. Pelletkachels branden op korrels van geperste schone houtresten ook wel pellets genoemd. Bijvoorbeeld zaagsel dat onder hoge druk wordt samen geperst. Daardoor geeft een pelletkachel bij verbranding veel warmte af. De energie-inhoud van pellet ligt rond de 5 kWh per kilo. Één keer de pelletkachel vullen is genoeg om hem de hele dag te laten branden. Twee kilo pellets leveren meer energie dan een kubieke meter aardgas.

Met een pelletkachel koppelt u het gemak van een cv aan de sfeer van een open haard en bespaart u bovendien sterk op uw stookkosten. Verwarmen met een houtpellets is ongeveer half zo duur als het gebruik van een gaskachel en het prijsverschil neemt steeds verder toe. Een pellet verbrandt erg schoon: de uitstoot aan fijnstof is zeer gering en aan asresten houdt u minder dan één procent van het volume over. Anders dan bij een open haard hebt u voor een pelletkachel genoeg aan een normale schoorsteen. Een pelletkachel brandt beter en schoner wanneer u een goede kwaliteit pellets gebruikt. Die herkent u aan het DIN Plus of EN plus keurmerk. Dat garandeert o.a. de energieopbrengst, het formaat, het as gehalte en de maximale hoeveelheden zwavel, stikstof en chloor.

Din plusTechniko heeft houtpellets op voorraad van Pure Power (blank), Greenpower en Westerwalder. De pellets hebben een DIN plus kwaliteit of EN plus. Ze zijn verpakt per zak van 15 kg, per bigbag of los gestort. Kom gerust langs in onze showroom of neem contact op.

Productiefilm Westerwalder pellets.

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies