Verbruik van pelletkachels berekenen | Techniko

Verbruik pelletkachels berekenen

Het verbruik van uw pelletkachel wordt grotendeels bepaald door het vermogen van de pelletkachel en de wijze waarop de kachel wordt gebruikt . Het verbruik van uw pelletkachel gaat samen met de stand van uw kachel oftewel hoe hoger de stand, hoe hoger het verbruik. Huishoudens die een pelletkachel in het woongedeelte plaatsen en hun cv-installatie op gas gebruiken voor het verwarmen van het warm water, kunnen met 1500 à 2000 kilo pellets per jaar een veelvoud aan stookolie of gas besparen. Om u een idee te geven een gemiddeld gezin met twee kinderen verbruikt gedurende de hele winterperiode, het najaar, de winter en het voorjaar, ongeveer 1500 kg aan houtpellets.

Duurzaam verbruik pelletkachels zorgt voor lagere energierekening

Een pelletkachel is duurzaam in gebruik. Met het gebruik van een pelletkachel kunt u veel energie besparen, uw cv-ketel hoeft namelijk niet meer te draaien wanneer u een pelletkachel gebruikt. Op deze manier reduceert u uw maandelijkse energielasten aanzienlijk.. Pelletkachels zijn leverbaar in verschillende kleuren, formaten en vermogens. Voor iedere ruimte hebben wij een geschikte pelletkachel. Een pelletkachel kan eenvoudig worden geplaatst met een normale schoorsteen. De rookgasafvoer wordt namelijk door de gevel naar buiten geïnstalleerd waarna de ventilator in de pelletkachel er voor zorgt dat de rookgassen naar buiten worden afgevoerd. Dit maakt het onderhoud van een pelletkachel eenvoudig en gemakkelijk.

Exacte verbruik pelletkachel berekenen?

Wilt u graag inzage hebben in wat een pelletkachel voor u kan betekenen? Techniko kan voor u het exacte verbruik van een pelletkachel berekenen en inzichtelijk maken wat de besparing op uw stookkosten is. In onze showroom in Ekehaar hebben wij verschillende modellen pelletkachels staan om u een goed beeld van de sfeer van een pelletkachel te geven. Kom bij ons langs en kijk welke pelletkachel het beste bij uw wensen en verbruik past. Techniko heeft met meer dan 35 jaar bestaan een ruime expertise en bouwt op eigen ervaring met duurzame verwarmingstechnieken. Ook ons eigen bedrijfspand wordt verwarmd door middel van een biomassa kachel op houtpellets. Kom bij ons langs in de showroom of neem contact met ons op.

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies

Story