De groepenverdeling in je meterkast | Techniko Assen

Meterkast groepenverdeling

Wil je de groepenverdeling in je meterkast een upgrade geven of ben je op zoek naar een installateur voor een geheel nieuwe meterkast? Bij Techniko vind je de specialist voor je meterkast.

Wat is een groepenverdeling in de meterkast?

Een groepenverdeling in de meterkast is de verzamelnaam van alle stopcontacten, lichtpunten en schakelaars in je huis. In de meterkast zijn ze met elkaar verbonden op één zekering of aardlekschakelaar.

Je groepenverdeling in de meterkast uitbreiden

Om je meterkast uit te breiden of de groepenverdeling opnieuw in te stellen moet je weten welke groepen je nodig hebt. Dit hangt af van de apparaten die je tegelijkertijd wilt aansluiten en gebruiken. Wil je een elektrische kookplaat aansluiten of een bijvoorbeeld een sauna.

Bij Techniko geven we je advies over de ombouw of uitbreiding van je groepenkast in je meterkast. We zijn gespecialiseerd in het plaatsen en/of vervangen van je gehele meterkast. Techniko is een erkend installatiebedrijf en wij kunnen zowel fase 1 als fase 3 groepenkasten veilig en verantwoord voor je installeren.

Welke groepen heb je nodig in huis?

Om al je apparaten in huis aan te kunnen sluiten heb je minimaal 8 groepen in je meterkast nodig. De ideale verdeling in een eengezinswoning ziet er als volgt uit:

Groep 1 – Woonkamer
Groep 2 – Keuken
Groep 3 – Slaapkamer
Groep 4 – Buitenverlichting en garage
Groep 5 – Wasmachine
Groep 6 – Droger
Groep 7 – Vaatwasser
Groep 8 – Magnetron

Energievretende apparaten moeten altijd op een aparte groep worden aangesloten. Wil je bijvoorbeeld een Quooker in je keuken? Dan is het noodzakelijk om daar een aparte groep voor te maken in de meterkast. Ook een elektrische kachel of boiler moet op een aparte groep worden aangesloten.

Advies nodig voor je meterkast?

Bij Techniko ben je aan het juiste adres voor advies en installatie van je meterkast. We denken graag met je mee over het aantal groepen en de indeling van je meterkast. Je wilt niet dat bij gebruik van meerdere apparaten de groepenkast overbelast raakt.

Neem contact op met Techniko om een afspraak te maken. Voor advies en installatie van de groepenverdeling in je meterkast. We helpen u graag om de juiste keuze te maken.