Rendement zonnepanelen, wat levert het u op | Techniko

Rendement zonnepanelen

U overweegt zonnepanelen aan te schaffen, maar eerst wilt u natuurlijk weten wat uw rendement op zonnepanelen is. Gelijk heeft u! Met de investering in zonne-energie, is het uiteindelijk het doel om en het milieu te ontlasten en natuurlijk de investering terug te verdienen met het rendement op zonnepanelen.

Rendement zonnepanelen berekenen

U kunt aan de hand van een formule een inschatting maken van het rendement op uw zonnepanelen. Hiervoor worden gemiddelde waardes gehanteerd van Nederland. Daardoor kan het definitieve rendement van uw zonnepanelen afwijken. Zoals u de pagina zonnepanelen kunt lezen, varieert het rendement op zonnepanelen.

Bereken uw rendement zonnepanelen aan de hand van de volgende rekensom:

Opbrengst per Wp in kWh * Wattpiek = opbrengst zonnepaneel in kWh per jaar.

Elektriciteit verbruik in kWh per huishouden:

Huishouden kWh per jaar
1 persoon 2420
2 personen 2920
3 personen 3420
4 personen 3920
5 personen 4420

Voorbeeld: 0,85 kWh * 245 Wp = 208.25 kWh per jaar. In een huishouden van 3 personen zou u alle elektriciteit kosten kunnen dekken met de aanschaf van 17 zonnepanelen. Door de aanschaf en installatie kosten van het aantal panelen te delen door de besparing per jaar kunt op een eenvoudige wijze uw terugverdientijd berekenen. Voor een precieze berekening van uw rendement zonnepanelen kunt u altijd contact  opnemen met Techniko. Vanaf wanneer u uw zonnepanelen heeft terugverdiend maakt u winst op uw duurzame investering!

Maak uw rendement zonnepanelen nog aantrekkelijker

Ook al bestaan er geen landelijke subsidies meer op zonnepanelen voor particulieren. Er zijn nog steeds aantrekkelijke financiële voordelen met de investering in zonnepanelen voor particulieren en bedrijven. Lees meer over de voordelen op subsidie zonnepanelen.

Persoonlijk contact over rendement zonnepanelen

Wilt meer weten over het rendement zonnepanelen? Neem snel contact op met Techniko, samen met u kunnen we een duidelijk beeld schetsen over de totale kosten en wat uw uiteindelijke rendement op zonnepanelen zal zijn. Tijdens dit persoonlijke contact kunnen wij u uitstekend voorlichten over de diverse mogelijkheden, maak snel een afspraak!