Cv-ketel onderhouden | Techniko

Cv-ketel onderhouden

Het onderhouden van de Cv-ketel is van groot belang. De Cv-ketel onderhouden zorgt ervoor dat de Cv-ketel energiezuiniger wordt en langer mee kan gaan. Een Cv-ketel zonder luchtbellen met een goede waterdruk, verbruikt namelijk minder energie. Daarnaast kunnen, tijdens het Cv-ketel onderhoudt, kleine defecten worden opgemerkt die storingen kunnen veroorzaken. Deze defecten kunnen dan gemakkelijk verholpen worden. Een slecht onderhouden Cv-ketel kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Het regelmatig onderhouden van de Cv-ketel kan dit risico verkleinen.

Cv-ketel zelf onderhouden

Naast het Cv-ketel onderhoudt door Techniko kunt u zelf ook de Cv-ketel onderhouden. Door het regelmatig controleren van de Cv-ketel kunt u de levensduur verlengen door het energiezuiniger en veiliger maken van de ketel. In een paar minuten zelf de Cv-ketel onderhouden:

  • Ontlucht regelmatig de Cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat de luchtbellen en het tikkende geluid in de centrale verwarming verdwijnt.
  • Vul de Cv-ketel regelmatig bij. Dit zorgt ervoor dat de waterdruk in de ketel op pijl blijft. Het bijvullen van de Cv-ketel is voornamelijk na het ontluchten van de Cv-ketel van groot belang.

Cv-ketel onderhouden door Techniko

Een Cv-ketel onderhouden door Techniko zorgt ervoor dat uw Cv-ketel regelmatig wordt gecontroleerd op veiligheid, energiezuinigheid en defecten. Techniko levert professioneel onderhoud en zal u altijd van advies voorzien. Mocht u ondanks het goed onderhouden van uw Cv-ketel een storing ervaren? Dan kunt u altijd een Cv-storing laten verhelpen door Techniko. Neem nu contact met ons op.