Cv-ketel onderhouden tips en tricks | Techniko Assen

Cv-ketel onderhouden

Het onderhouden van de cv-ketel is van groot belang. De cv-ketel onderhouden zorgt ervoor dat de cv-ketel energiezuiniger wordt en langer mee kan gaan. Een cv-ketel zonder luchtbellen met een goede waterdruk, verbruikt namelijk minder energie. Daarnaast kunnen, tijdens het cv-ketel onderhoudt, kleine defecten worden opgemerkt die storingen kunnen veroorzaken. Deze defecten kunnen dan gemakkelijk verholpen worden. Een slecht onderhouden cv-ketel kan leiden tot koolmonoxidevergiftiging. Het regelmatig onderhouden van de cv-ketel kan dit risico verkleinen.

Cv-ketel zelf onderhouden

Naast het cv-ketel onderhoudt door Techniko kun je zelf ook de Cv-ketel onderhouden. Door het regelmatig controleren van de cv-ketel kun je de levensduur verlengen door het energiezuiniger en veiliger maken van de ketel. In een paar minuten zelf de cv-ketel onderhouden:

  • Ontlucht regelmatig de cv-ketel. Dit zorgt ervoor dat de luchtbellen en het tikkende geluid in de centrale verwarming verdwijnt.
  • Vul de cv-ketel regelmatig bij. Dit zorgt ervoor dat de waterdruk in de ketel op pijl blijft. Het bijvullen van de cv-ketel is voornamelijk na het ontluchten van de cv-ketel van groot belang.

Cv-ketel onderhouden door Techniko

Een cv-ketel onderhouden door Techniko zorgt ervoor dat je cv-ketel regelmatig wordt gecontroleerd op veiligheid, energiezuinigheid en defecten. Techniko levert professioneel onderhoud en zal je altijd van advies voorzien. Mocht je ondanks het goed onderhouden van je cv-ketel een storing ervaren? Dan kun je altijd een cv-storing laten verhelpen door Techniko. Neem nu contact met ons op over de mogelijkheden.