Verstopping of stank? Rioolinspectie | Techniko Assen

Inspectie riolen

Een inspectie riolen geeft inzicht waar je terugkerende verstopping, onaangename geur of stank en overlast vandaan komt. Daarnaast is het fijn om te weten in welke staat je riolering zich bevindt. Techniko is gespecialiseerd in het inspecteren van riolen. Er zijn verschillende manieren voor een inspectie van riolen.

Putfoto- of video-inspectie

Inspectie van riolen via een putfoto of video geeft algemene informatie over de staat van jouw rioleringsstelsel. Deze methode is een aanvullende rioolinspectie op de camera-inspectie. Aan de hand van de putfoto of video kan namelijk een inspectieplan worden opgesteld voor de rijdende camera.

Camera-inspectie

Een rioolinspectie aan de hand van een rijdende camera is een snelle en voordelige manier om problemen aan het riool te ontdekken. De camera kan door het riool bewegen waardoor er exacte informatie over het gehele rioolstelsel kan worden gemaakt. Het gaat hierbij om informatie als diepte, hellingshoeken, richtingen en afstanden.

Rook-inspectie

Een rook-inspectie wordt vaak uitgevoerd wanneer er sprake is van stankoverlast. Hierbij wordt een natuurvriendelijke en onschadelijke rook door je rioleringsstelsel gespoten. Doordat het rioleringsstelsel gesloten is zal de rook tevoorschijn komen waar defecten, zoals kleine scheurtjes, in de riolering kunnen zitten. Dit kan desnoods worden bevestigd middels de camera-inspectie. De defecten kunnen dan in kaart worden gebracht en worden verholpen.

Interesse in een rioolinspectie?

Heb je interesse in een inspectie van riolen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met Techniko. Wij voorzien je graag van advies en helpen je met het maken van de juiste keuze.