Onderhoud van platte daken in 3 stappen | Techniko Assen

Onderhoud platte daken

Onderhoud van platte daken moet minimaal één keer per jaar worden uitgevoerd. Het beste is om het onderhoud van platte daken twee keer per jaar te doen. Dit omdat een plat dak kwetsbaarder is dan een pannendak. Tijdens het onderhoud van platte daken kunnen eventuele kleine herstellingen worden gedaan, zodat het dak niet gaat lekken. Tijdens het onderhouden van platte daken worden de daken gereinigd, gecontroleerd en hersteld. Niet alleen de platte daken worden gecontroleerd maar ook de dakgoten.

Stappen van onderhoud platte daken

  • Reinigen van platte daken: hierbij wordt al het vuil verwijderd met een borstel of hogedrukspuit. Het kan hier gaan om bladeren, mos of ander vuil. Soms wil het mos niet goed loskomen en is het nodig om het mos los te laten weken.
  • Controleren van platte daken: hier moet op de afwerking worden gelet dus niet alleen op het platte dak, maar ook op de profielen en aansluitingen aan muren, koepels, schoorstenen, etc. Deze moeten extra grondig worden gecontroleerd, omdat openstaande dakranden meer hebben te lijden van weer en wind dan vlakliggende dakbedekking.
  • Herstelwerkzaamheden aan platte daken: onder de dakbedekking van platte daken kunnen zich blazen vormen. Dit kan ervoor zorgen dat de dakbedekking gaat scheuren en je hierdoor geen waterdicht plat dak meer hebt. Dit moet worden hersteld. Hiervoor wordt de blaas in een kruisvorm opengesneden waardoor de blaas met watervast materiaal weer plat wordt gemaakt. Daarnaast wordt er een glasvezelband overheen gelegd. Wanneer het platte dak al een tijdje niet is onderhouden of er beschadigingen zijn opgetreden, zijn er soms meer herstelwerkzaamheden nodig.

Onderhoud platte daken door Techniko

Het onderhoud van platte daken moet op het juiste moment worden gedaan, zodat de bedekking niet wordt beschadigd. In de zomer kan de dakbedekking erg zacht worden, wanneer de bedekking onder de 15 graden komt, wordt de bedekking hard waardoor het makkelijk versplintert. Het voor- en najaar is de beste periode om onderhoud aan platte daken door Techniko te laten verrichten. Heb je interesse in het onderhoud van platte daken? Neem dan contact op met Techniko.