Storing in huis? Gas, stroom of CV | Techniko Assen

Storing verhelpen

Bij storingen staan wij dag en nacht voor onze vaste klanten en abonnementhouders klaar, om je zo snel mogelijk van dienst te zijn. In het weekend hanteren wij een toeslag van 150% op het starttarief. Heb je een storing tijdens kantoortijden dan kunt je ons bereiken op telefoonnummer 0592-389 343. Buiten kantoortijden zijn wij bereikbaar op storingstelefoonnummer 06-52081347. Ons starttarief bedraagt incl. BTW € 95,-. Bij storingen vragen wij je om onderstaande actie te ondernemen:

Je ruikt gas

Ruik je gas in je woning en heb je een gaslek? Onderneem dan onmiddellijk actie. De eerste stap die je neemt, is het dicht draaien van de hoofdgaskraan. De hoofdgaskraan is vaak te vinden voor je gasmeter in de meterkast. Zet daarna onmiddellijk de deuren en ramen open zodat het gas weg kan. Doof alle vuur en sigaretten en bel onze storingsdienst.

Stroomuitval?

Is de stroom in je woning uitgevallen? Dan kun je een aantal dingen zelf controleren:

  • Stroomuitval bij het aanzetten van een apparaat: Viel de stroom uit toen je een bepaald apparaat aanzette of toen het automatisch aansloeg (bijv. een koelkast of wasmachine)? In dat geval is dat apparaat de meest waarschijnlijke oorzaak. Trek de stekker uit het stopcontact en schakel de stroom weer in. Als de stroom niet opnieuw uitvalt, heb je de oorzaak gevonden. Bel een onderhoudsmonteur voor het kapotte toestel. Steek de stekker niet opnieuw in het stopcontact!
  • Stroomuitval in het hele huis: Is de stroom in het hele huis uitgevallen? Dan is de hoofdzekering doorgeslagen of is de aardlekschakelaar geactiveerd.
  • Stroomuitval in bepaalde vertrekken: Is de stroom alleen in bepaalde vertrekken uitgevallen? Dan is er een groeps-zekering doorgeslagen. Gebeurde dit bij het inschakelen van een apparaat of een lamp? Trek dan de stekker uit het stopcontact of vervang de lamp. Schakel de stroomgroep weer in. Valt de stroom opnieuw uit, bel dan onze storingsdienst.

Cv-ketel uitgevallen?

Is de CV in je huis uitgevallen? Dan zijn er twee dingen die je meteen moet uitvoeren. De elektronica van een CV kan door allerlei oorzaken ontregeld zijn. Druk daarom op de reset-knop. Met de reset-knop zet je alles weer in de begin-stand. Vergelijk het met het opnieuw opstarten van je computer. De plaats van de reset-knop verschilt per Cv-ketel. Wanneer je de knop niet kunt vinden staat de reset knop ook in het instructieboekje vermeld. Controleer na de reset-knop de waterdruk. Deze wordt vaak in het display weergegeven. Soms staat daar een melding als Good, OK of Fill. In het instructieboekje zie je wat de meldingen betekenen. Ook staat erin hoe je de waterdruk kunt zien. Een normale druk is tussen de 1,2 en 2 bar. Wanneer de waterdruk te laag is zul je de Cv-ketel bij moeten vullen en de ketel opnieuw moeten opstarten.

Is er toch iets anders aan de hand? Bel dan onze storingsdienst op 0592-389 343