Een lekkage verhelpen en repareren | Techniko Assen

Lekkage verhelpen

Heb je een lekkage, dan staan wij uiteraard voor je klaar om je zo snel mogelijk van dienst te zijn. Buiten kantoortijden zijn we voor dringende storingen dag en nacht bereikbaar. Bel ons op 0592-389 343 en je wordt direct geholpen. Wij vragen je om alvast de volgende maatregelen te treffen:

  • Lekkage waterleiding: vul een aantal pannen en emmers zodat je water heeft voor drinken en spoelen. Draai vervolgens de hoofdkraan dicht. Deze zit meestal onder een luik bij de voordeur. Draai vervolgens de kranen open zodat het water uit de leidingen loopt. Als je weet waar de tapkraantjes zitten, kun je deze ook opendraaien. Dit alles stopt de lekkage omdat er geen watertoevoer is.
  • Lekkage Cv-installatie: schakel de Cv-ketel uit (eventueel door de stekker uit het stopcontact te halen). Hierdoor neemt de druk in de leidingen af en zal de lekkage minder worden. Als de lekkage blijft voortduren en schade dreigt te veroorzaken, kun je het water uit de leidingen laten lopen nadat je de CV hebt uitgeschakeld. Je laat het water weg lopen via de vulkraan die meestal onder de Cv-ketel zit.
  • Lekkage afvoerleidingen: hieraan kun je zelf weinig doen. Gebruik de wastafels, toiletten en gootstenen die afwateren via de kapotte leiding zo min mogelijk. Probeer de schade te beperken.
  • Lekkage dak: wij repareren alleen platte daken met bitumen (“teer”), goten en afwerkingen met zink en koper. Voor pannendaken kun je een gespecialiseerd dakbedekkingsbedrijf bellen.

Zodra je contact met ons opneemt, zoeken wij samen met jou naar een snelle en goede oplossing om de lekkage te verhelpen. Wij staan graag voor je klaar!

Neem direct contact met ons op