Lekkage verhelpen | Techniko

Lekkage verhelpen

Heeft u een lekkage, dan staan wij uiteraard voor u klaar om u zo snel mogelijk van dienst te zijn. Buiten kantoortijden zijn we voor dringende storingen dag en nacht bereikbaar. Bel ons op 0592-389 343 en u wordt direct geholpen. Wij vragen u om alvast de volgende maatregelen te treffen:

  • Lekkage waterleiding: vul een aantal pannen en emmers zodat u water heeft voor drinken en spoelen. Draai vervolgens de hoofdkraan dicht. Deze zit meestal onder een luik bij de voordeur. Draai vervolgens de kranen open zodat het water uit de leidingen loopt. Als u weet waar de tapkraantjes zitten, kunt u deze ook opendraaien. Dit alles stopt de lekkage omdat er geen watertoevoer is.
  • Lekkage CV-installatie: schakel de CV-ketel uit (eventueel door de stekker uit het stopcontact te halen). Hierdoor neemt de druk in de leidingen af en zal de lekkage minder worden. Als de lekkage blijft voortduren en schade dreigt te veroorzaken, kunt u het water uit de leidingen laten lopen nadat u de CV hebt uitgeschakeld. U laat het water weg lopen via de vulkraan die meestal onder de CV-ketel zit.
  • Lekkage afvoerleidingen: hieraan kunt u zelf weinig doen. Gebruik de wastafels, toiletten en gootstenen die afwateren via de kapotte leiding zo min mogelijk. Probeer de schade te beperken.
  • Lekkage dak: wij repareren alleen platte daken met bitumen (“teer”), goten en afwerkingen met zink en koper. Voor pannendaken kunt u een gespecialiseerd dakbedekkingsbedrijf bellen.

Zodra u contact met ons opneemt, zoeken wij samen met u naar een snelle en goede oplossing om de lekkage te verhelpen, wij staan graag voor u klaar!

Neem contact op