Stroomstoring verhelpen gemakkelijk & snel | Techniko Assen

Stroomstoring verhelpen

Is je stroom uitgevallen en kunt je deze stroomstoring niet zelf verhelpen? Dan staat Techniko dag en nacht klaar om je te helpen met jouw problemen. Bel ons op het storingsnummer 0592-389 343 en je wordt direct geholpen.

Zelf een stroomstoring verhelpen

Is de stroom in je woning uitgevallen? Dan is de eerste stap het controleren of de stroomuitval alleen in jouw woning is of dat de buren hier ook last van ondervinden. Is de stroom ook bij de buren uitgevallen? Dan zal je met een lokale storing te maken hebben. Is dit niet het geval? Controleer dan de volgende stappen zelf:

  • Als de stroom uitvalt bij het aanzetten van een apparaat, dan is het apparaat de meest waarschijnlijke oorzaak. Trek de stekker uit het stopcontact en schakel de stroom in de meterkast weer in. Mocht de stroom niet opnieuw uitvallen, dan zal er iets mis zijn met het apparaat. Bel een onderhoudsmonteur voor het toestel dat kapot is. Steek de stekker niet opnieuw in het stopcontact!
  • Als de stroom in het hele huis is uitgevallen, dan zal waarschijnlijk de hoofdzekering doorgeslagen zijn of is de aardlekschakelaar geactiveerd.
  • Als de stroom is uitgevallen in bepaalde vertrekken van jouw woning, dan is er een groepszekering doorgeslagen. Gebeurde dit bij het inschakelen van een apparaat of een lamp? Trek dan de stekker uit het stopcontact en vervang de lamp. Schakel de stroomgroep weer opnieuw in. Valt de stroom opnieuw uit, bel dan de storingsdienst.

Zodra je contact met ons opneemt, zoeken wij naar een snelle en goede oplossing om de stroomstoring te verhelpen. Wij staan graag voor je klaar!