Spirovent vuilafscheider voor je cv | Techniko Assen

Spirovent vuilafscheider

De vuilafscheider van Spirovent/SpiroTech vangt vervuiling in je cv-ketel op en zorgt ervoor dat je cv-installatie niet verstopt raakt. De vervuiling kan drie oorzaken hebben:

  1. De metalen buizen van een cv-installatie gaan licht roesten door het warme water dat door de buizen stroomt. Deze ijzerhoudende deeltjes, ook wel magnetiet genoemd, leveren na enige tijd een zwarte verkleuring van het cv-water op, wat zichtbaar is bij aftappen van de installatie.
  2. Daarnaast vervuilt het cv-water ook door roest door de zuurstof in het cv-water. Dit komt in alle cv-installaties voor en is een voortdurend proces door het cv-water dat steeds verwarmd wordt. 
  3. Ook kalk dat zich standaard in het water bevindt, draagt bij in het cv-water voor ‘vervuiling’. Door het uitzetten en krimpen van het systeem (door het verwarmen en weer afkoelen) laten stukjes van deze vervuiling los en kunnen verstopping en storingen veroorzaakt worden.

Voordelen Spirovent vuilafscheider

Er zitten veel voordelen aan de aanschaf en gebruik van een vuilafscheider op je cv-ketel. Het is een investering die zich erg snel terugverdient. Je bespaart op gas, waardoor je geld overhoudt en je bespaart op onderhoud. Doordat er weinig tot geen onderhoud is aan de vuilafscheider, terwijl deze er wel voor zorgt dat je cv-ketel schoon blijft.

Nog een paar andere voordelen van een Spirovent vuilafscheider zijn

  • Minder storingen en uitval 
  • 13% minder gasverbruik
  • Meer warmtecomfort
  • Bescherming van kostbare onderdelen
  • Minimaal 20 jaar garantie

Aanschaf Spirovent vuilafscheider

Naast een Spirovent vuilafscheider hebben we ook een Spirovent luchtafscheider die we op jouw cv installatie kunnen plaatsen.

Heb je interesse in een Spirovent vuilafscheider of luchtafscheider? Of wil je graag meer informatie over deze toepassing van deze systemen in jouw woning of bedrijfspand? Neem dan contact op met Techniko wij adviseren en informeren je graag!