Ventilatiebox en WTW systeem installeren | Techniko Assen

Ventilatiebox kopen

Ventilatie is erg belangrijk voor een goede en gezonde woon- en leefomgeving. Tegenwoordig beschikt iedere woning over mechanische ventilatie, omdat dit verplicht is. Vuile lucht verlaat de woning via ventilatiekanalen en verse lucht stroomt de woning binnen.

Omdat je woning waarschijnlijk deze ventilatie al bezig kan Techniko je ventilatiebox vervangen of van onderhoud voorzien. Een warmte terugwin unit (WTW systeem) kan een goede toevoeging zijn aan je woning.

Wat is een Warmte Terug Win (WTW) systeem?

Een WTW-systeem wordt op dit moment voornamelijk in nieuwere woningen toegepast. Het doe is om te ventileren en daarbij de warmte in de woning te behouden. Dit leidt tot besparing op energiekosten. Bij Techniko kun je een WTW-ventilatiebox aanschaffen of onderhoud voor je bestaande ventilatie laten uitvoeren.

Hoe het werkt
Op een centrale plaats in huis worden ventilatiekanalen aangesloten. Hier wordt lucht af- en aangevoerd. Zodra de warme lucht door de ventilatiebox wordt afgevoerd, wordt de warmte afgegeven. Deze warmte wordt afgegeven aan de binnenstromende koele lucht. Hierdoor wordt de koele lucht verwarmt met bestaande warmte. Met een ventilatiebox verwarm je frisse lucht met bestaande warmte. Zo is geen extra energie nodig om de lucht te verwarmen en bespaar je op je energiekosten.

Voordelen van een ventilatiebox

Een ventilatiebox heeft veel voordelen. Zowel voor de gezondheid al voor de portemonnee. Bij een goed geisoleerde woning is ventilatie erg belangrijk voor een plezierig leefklimaat. Een ventilatiebox zorgt voor goede af- en aanvoer van lucht, zonder dat het veel energie kost.

De voordelen op een rij:

  • Een gezond en prettig leefklimaat
  • Geen last meer van koude tocht
  • Altijd gefilterde, schone lucht in huis
  • Flinke besparing op uw verwarmingskosten

Ventilatiebox installeren of interesse?

Neem contact op met de specialisten van Techniko. We vertellen je graag wat de mogelijkheden zijn van een ventilatiebox en warmte terug win systeem in jouw woning.