Verwarmen en koelen, kan op vele manieren, ook met gratis energie

Om in uw woning comfortabel te vertoeven, is het mooi om dit te combineren met duurzaam te leven. Techniko is hierbij de juiste partner. Om energie te besparen, daarom gebruikt u spaarlampen en heeft u een wasmachine met energielabel A. Misschien heeft u ook al wel zonnepanelen op het dak en rijdt u in een elektrische auto. Is het dan niet gek dat u uw huis nog verwarmt met aardgas?

Techniko heeft veel ervaring met alternatieve en duurzame vormen van verwarmen en koelen. Zoals het nieuwe verwarmen, bestaande uit een energiezuinige verwarming met warmtepomptechnologie. Warmtepompen maken voor verwarmen en koelen gebruik van een duurzame energiebron, de buitenlucht, en bieden een comfortabele oplossing voor zowel bestaande als nieuwe woningen. Warmtepompsystemen onttrekken hun energie aan de omgevingslucht om te verwarmen en koelen. De energie wordt weer omgezet om te gebruiken voor verwarming, koeling en het bereiden van warmtapwater. Deze energiebron is duurzaam en gratis. Afhankelijk van de toepassing kunnen rendementen behaald worden tussen de 350% en 500%. Hierdoor zijn deze warmtepompen niet alleen goed voor het milieu, maar ook zeker voor uw energierekening!

Verwarmen en koelen met radiatoren

Steeds meer radiatorfabrikanten brengen radiatoren op de markt die zowel kunnen verwarmen als koelen. Hiermee is het eenvoudig om op warme zomerdagen toch een verfrissende koelte in huis te houden. Techniko kent alle mogelijkheden en helpt u graag bij het kiezen van de juiste methode voor verwarmen en koelen in uw situatie.  Want het is prettig om een ruimte bij te koelen door koud water door de radiator te pompen, maar een gewone radiator kan dat niet. Om gekoeld water te kunnen ontvangen en afvoeren is een speciaal soort radiator nodig. Vaak worden deze radiatoren aangesloten op een warmtepomp, maar het is ook mogelijk om ze aan te sluiten op een speciale HR-ketel. Radiatoren die kunnen koelen zijn er in twee uitvoeringen: mét en zonder condensafvoersysteem. Radiatoren zonder condensafvoersysteem kunnen slechts voor enkele graden verkoeling zorgen. Radiatoren die zijn voorzien van een condensafvoersysteem kunnen sterker koelen: vergelijkbaar met een airconditioner.

Energiezuinig verwarmen en koelen

De investering in nieuwe radiatoren, een warmtepomp en een nieuwe HR-ketel levert een aangenaam binnenklimaat, op een energievriendelijke manier. Ter vergelijking: een airconditioner staat in de top tien van grote energieverbruikers. Ze verbruiken gemiddeld 400 tot 1750 kwh per jaar, wat neerkomt op € 96,- tot € 420,- per jaar.

Meer informatie over verwarmen en koelen?

Wilt u een passend advies over de juiste temperatuur in uw woning of bedrijfspand? Kom dan langs in onze showroom of neem contact op met Techniko. Wij bekijken graag wat het beste past bij uw persoonlijke situatie.