Vloerverwarming advies en aanleggen | Techniko Assen

Verwarmen en koelen met vloerverwarming

Techniko helpt je graag bij het kiezen van de juiste type vloerverwarming voor verwarmen en koelen van jouw woning of bedrijfspand. Vloerverwarming, ook wel stralingsverwarming genoemd, is een populair product in nieuwbouwwoningen. Ook is het steeds vaker een onderdeel van verbouwing en verduurzaming van bestaande woningen.

Vloerverwarming is de fijnste manier om je voeten en je woning of bedrijf te verwarmen. Waag je de stap om te innoveren en te investeren in vloerverwarming? Vraag Techniko om een passend advies en kom er achter of vloerverwarming iets voor jou is.

3 typen vloerverwarming

Bij Techniko werken we met verschillende typen vloerverwarming. Je kunt kiezen tussen vloerverwarming op netten, op isolatie of ingefreesd. We leggen je graag uit hoe elk type werkt, zodat je een keuze kunt maken en zelf kunt bepalen welk type het beste bij jouw situatie past.

Vloerverwarming op netten
Vloerverwarming op netten wordt toegepast als er geen cementdekvloer aanwezig is of frezen niet mogelijk is. Op de vloer wordt eerst reflectiefolie aangebracht. Dit is om warmteverlies naar beneden tegen te gaan en om voor een goede spreiding van de warmte te zorgen. Hierna worden gegalvaniseerde netten geplaatst, waarop de vloerverwarmingslang wordt bevestigd. Er ontstaat als het ware een zwevende vloer omdat de dekvloer en betonvloer los van elkaar liggen.

Vloerverwarming op isolatie
Vloerisolatie en vloerverwarming zorgen allebei afzonderlijk voor een verbeterd en warmer klimaat rondom je vloeren. Na isolatie wordt de vloerverwarming er bovenop gelegd. Zo wordt de warmte beter verdeeld over de ruimtes en voel je aanzienlijk minder tocht en trek rondom je enkels. Het isolatiemateriaal kan zowel op de vloer als in de kruipruimte aangebracht worden. De meeste mensen kiezen voor isolatie op de vloer, onder de vloerverwarming.

Ingefreesde vloerverwarming
Een ingefreesde vloerverwarming (buizen in de vloer) zal de vloer en de ruimte sneller opwarmen dan een vloerverwarming met isolatie. Hierdoor is deze optie zuiniger. Tegelijkertijd is deze optie ook prijziger. Er worden frezen in de vloer gezet en daar komt de vloerverwarming in te liggen. Afsluitend komt er een nieuwe dekvloer én een nieuwe vloer ter afwerking.

De voor- en nadelen van vloerverwarming

Er zijn veel voordelen aan vloerverwarming. Je kunt ermee verwarmen én koelen, dat kan met een gewone radiator niet. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan vloerverwarming. We zetten de voor- en nadelen voor je op een rij, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt wanneer je wel of niet gaat voor vloerverwarming.

De voordelen:

  • Energiezuinig
  • Gemakkelijk te gebruiken, zonder onderhoud
  • Meer leefruimte zonder radiators
  • Werkt in alle type vloeren
  • Veilig en comfortabel en makkelijk te installeren

De nadelen:

  • De installatiekosten
  • De installatie tijd
  • De eventuele hoogte van je vloer

Meer informatie over vloerverwarming?

Wil je een passend advies over vloerverwarming voor de juiste temperatuur in jouw woning of bedrijfspand? Neem contact op met Techniko. Wij bekijken graag wat het beste past bij jouw persoonlijke situatie.