Waterzijdig inregelen | Techniko Assen

Waterzijdig inregelen

Sinds 10 maart 2020 is het verplicht dat verwarmingssystemen waterzijdig worden ingeregeld. Bij waterzijdig inregelen wordt de cv-installatie zo ingesteld dat het cv-water gelijkmatig verspreid wordt over de verwarmingselementen. Dit geldt alleen bij woningen waar de warmtebron, cv-ketel of (hybride) warmtepomp, wordt vervangen of vernieuwd. Maar ook wanneer meer dan 30% van de afgifte-apparaten (zoals radiatoren) zijn vervangen. Bij het vervangen van de warmtebron is het ook verplicht om per verdieping of per ruimte de temperatuur te kunnen regelen.

Zijn er ook uitzonderingen? Ja, bij oudere woningen is de temperatuurregeling per radiator niet altijd mogelijk. Voor deze woningen geldt de verplichting niet. Je bent ook niet verplicht de temperatuur per ruimte te kunnen regelen als kosten voor de apparatuur meer dan 20% is van de kosten van de verwarmingsinstallatie.

Gemeenten handhaven wanneer zij klachten ontvangen over niet goed werkende verwarmingssystemen. Dit handhavingssysteem is voornamelijk opgesteld om huurders of bewoners in een VvE de mogelijkheid te bieden het waterzijdig inregelen af te dwingen.

Techniko regelt het voor je!

Bij Techniko ben je aan het juiste adres om je verwarmingssystemen waterzijdig in te laten regelen. We werken met de thermostatische radiatorafsluiter ‘Heimeier Eclipse’, met automatische debietregelaar die overdebieten voorkomt. We kunnen je daarnaast ook voorzien van advies om de levensduur van je verwarmingssystemen en de algehele verwarming in huis te verlengen.

Neem contact met ons op om je verwarmingssystemen waterzijdig te laten inregelen door Techniko. Zo weet je dat het laat uitvoeren door de specialist op dit gebied. Ook bij vragen over waterzijdig inregelen kun je terecht bij Techniko. Onze ervaren experts beantwoorden je vragen en adviseren je graag over de mogelijkheden.

Extra advies van Techniko

Ons advies is om naast een thermostatische radiatorafsluiter ook een vuilfilter toe te passen. Een vuilfilter zorgt voor het behoudt en langere levensduur van de pomp in de ketel en de nieuwe Eclips kranen. Een van de belangrijkste oorzaken voor problemen in het verwarmingscircuit zijn: vuil, roest, magnetiet en andere vuildeeltjes. Deze kunnen schade veroorzaken aan leidingen, pompen, kranen en cv-ketels.

Een vuilfilter voorkomt deze problemen en verlengt de levensduur van uw installatie.

Bij een ketel zonder A-labelpomp of vloerverwarming verdeler dient ook nog een inregelventiel toegepast te worden om de opvoerhoogte van de pomp terug te schroeven. Anders kan er niet goed waterzijdig ingeregeld worden. Sinds 1 augustus 2015 zijn de cv-ketels verplicht uitgerust met A-labelpompen, waardoor het verstandig is om dit bij een oudere ketel te laten doen. Techniko adviseert je graag.

Meer weten over waterzijdig inregelen?

Neem contact op met de experts van Techniko. We beantwoorden al je vragen en adviseren je graag, zodat je de juiste keuzes maakt.