Energie besparen met zonneboilers | Techniko Assen

Met zonneboilers energie besparen

Wist je dat je energienota voor 70% bestaat uit verwarmingskosten? Logischerwijs valt hier het meest te besparen. Door middel van zonneboilers, die jouw water opwarmen aan de hand van zonne-energie, realiseer je een flinke besparingen op je energierekening. De huidige zonne-energie technieken zijn zo geavanceerd dat ze zelfs in Nederland, op bewolkte winterdagen zonder een sprankje zon, rendement opleveren. Bovendien hebben zonneboilers als voordeel dat ze duurzaam, schoon, goedkoop en goed voor het milieu zijn.

De werking van zonneboilers

Zonneboilers bestaan uit twee hoofdcomponenten: een zonnecollector op het dak die de warmte opneemt en een zonneboiler-vat waarin de warmte wordt opgeslagen en afgegeven. Onder vrijwel alle weersomstandigheden wordt het water in de zonneboiler door de zon verwarmd. Het water in de zonneboilers kan bij vrijwel alle zonneboilers aanvullend worden verwarmd met gas. Heb je een (jonge) combiketel en wil je energie besparen op je warmwaterverbruik? Koppel dan een zonneboiler aan je bestaande ketel. Dat levert je al snel een besparing op van 250 m3 gas op jaarbasis op! Wij werken uitsluitend met de kwaliteitsproducten van het Nederlandse HR Solar en het Duitse Wolf (Hottop en Bsp).

Er zijn verschillende technieken in zonneboilers, de zogenaamde vlakke plaat, vacuümbuizen of heatpipes. Voor elke situatie en type dak kunnen wij een gepaste oplossing bieden.

Zonneboilers nu nog aantrekkelijker door subsidie!

Naast dat je met een zonneboiler aanzienlijk kunt besparen op je energierekening. Kunt u ook gebruik maken van een zeer aantrekkelijke subsidie voor zonneboilers. Bekijk je voordeel en de voorwaarden op RVO.nl. Naast dat Techniko je kan voorzien van zonneboilers kunnen wij je ook bijstaan in de aanvraag van de subsidie voor een zonneboiler.

Neem contact op voor advies over zonneboilers

Voor meer informatie over zonneboilers kunt je contact met ons opnemen. We maken graag een afspraak om je persoonlijk te kunnen voorzien van advies over zonneboilers voor jouw (woon)situatie.

Maak een afspraak voor een persoonlijk advies