Zonnepanelen, je eigen energie uit de zon | Techniko Assen

Zonnepanelen, je eigen energie uit de zon

Zonnepanelen, ook wel PV-panelen of photo voltage panelen genoemd, zijn panelen die zonne-energie omzetten in elektriciteit. Op deze mileu vriendelijke wijze reduceer je aanzienlijk het gebruik van fossiele brandstoffen en dat is terug te zien op je energierekening! Het zonlicht wordt opgevangen door de zonnepanelen. Zelfs wanneer de zon niet schijnt wekken de zonnepanelen energie op. Het zonlicht wordt door de zonnepanelen op het dak omgezet in elektriciteit. De panelen worden aangesloten op één of meerdere omvormers, die de zonnestroom omzetten in 230 V netspanning, waardoor je de opgewekte energie direct in je woning kunt gebruiken. Zo bespaar je op je maandelijkse lasten. Wij adviseren na de installatie van je zonnepanelen je verzekeraar te informeren over jouw nieuwe “duurzame” investering.

Omvormer SMA en Solaredge

De inverter die gebruikt wordt is van het merk SMA of SolarEdge. SMA heeft al 30 jaar en SolarEdgde heeft 6 jaar ervaring met de zon. SMA-omvormers zijn ontworpen om een maximale jaaropbrengst te behalen onder realistische omstandigheden. In de top 40 van omvormers staat SMA 40 keer vermeld, dat zegt volgens ons genoeg. SolarEdge werkt met zogenaamde optimizers, dit zijn kleine kastjes die bij elk paneel geplaatst worden. Deze kastjes zorgen er voor dat de panelen elkaar niet beïnvloeden en zorgen zo voor een hogere opbrengst. Je kunt beide systemen over afstand aflezen via computer, tablet of app. De inverter (omvormer) wordt op een nader te bepalen locatie in je woning gemonteerd. Het is hierbij van belang om rekening te houden met een omgeving waar de omvormer de warmte kwijt kan en kan profiteren van luchtcirculatie.

Zonnepanelen van hoge kwaliteit

Voor zowel de particuliere als de zakelijke markt werken we met de eerste klas zonnepanelen. Deze systemen worden kant-en-klaar geleverd en zijn dus snel en gemakkelijk te monteren. Deze zonnepanelen hebben een gegarandeerde terugverdientijd van minder dan tien jaar! De fabrikanten garanderen dit en hebben die garantie extern verzekerd! Voor de omvormers geldt eveneens een garantietermijn van 5 tot 12 jaar. Dit maakt de investering in zonnepanelen tot een uitstekende keuze waarmee je het investeringsrisico en energie verbruik enorm reduceert.

Voordelen van PV panelen

Zonnepanelen hebben vele voordelen die zorgen voor een hoog rendement:

  • Lange levensduur van gemiddeld 40 à 50 jaar
  • De zonnepanelen zijn onderhoudsarm
  • Bestand tegen variërende weersomstandigheden zoals storm, regen, sneeuw enzovoort
  • De fabrikant geeft dan ook een vermogen garantie van 25 jaar op de panelen. Dit betekent dat de panelen gegarandeerd na 25 jaar nog steeds 80% van het oorspronkelijke rendement zullen behalen
  • Fiscale voordelen voor bedrijven: Energie-investeringsaftrek: EIA, Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek: KIA, Willekeurig afschrijven: WA

Zonnepanelen extra aantrekkelijk

Ondanks dat de subsidie voor zonnepanelen is uitgeput, blijft het uitermate aantrekkelijk om ze particulier of zakelijk te plaatsen. Zo heeft het Europees Hof in juni 2013 besloten dat eigenaren van zonnepanelen de BTW bij aankoop kunnen terugvragen, om je te ontlasten kunnen wij dit ook voor je doen! En tenslotte is er nog de zogeheten “saldering”, de fiscale maatregel die ervoor zorgt dat eigenaren de opgewekte zonne-energie die aan het net wordt geleverd, mogen verrekenen met de stroom die zelf gebruikt wordt.

Meer informatie over zonnepanelen

Wil je meer weten over de mogelijkheden van zonnepanelen? Maak een afspraak voor bezichtiging van onze showroom en bekijk het aanbod zonnepanelen. Laat je meteen voorlichten over de verschillende modellen. Of neem contact op met ons voor meer informatie over zonnepanelen.

Neem contact met ons op