Afmetingen zonnepanelen | Techniko

Afmetingen en aantal zonnepanelen

Afmetingen van zonnepanelen en de beschikbare ruimte bepaalt hoeveel zonnepanelen u kunt plaatsen. Het aantal zonnepanelen hangt daarbij af van uw ambities. Wilt u de helft van de stroom die u verbruikt opwekken, wilt u het volledige eigen stroomverbruik opwekken of wilt u zelfs energieproducent worden? De afmetingen van zonnepanelen zijn hiervoor van belang, net zoals de afmetingen van het dak. Voor elke situatie bieden wij u een specifieke oplossingen op maat.

Afmetingen zonnepanelen op uw dak

Om te bepalen hoeveel zonnepanelen u nodig heeft is het van belang om inzicht te hebben in de hoeveelheid ruimte die u heeft op uw dak en hoe geschikt het dak is. Wilt u weten of en hoeveel zonnepanelen u op uw dak kunt plaatsen, dan zijn de afmetingen zonnepanelen handig om te weten. Afmetingen van zonnepanelen zijn over het algemeen gelijk, ook al bestaan er verschillende types zonnepanelen. De standaard afmetingen van zonnepanelen zijn van 245 tot 265 Wp zijn 1650 mm x 991 mm.

Opbrengst per afmeting zonnepanelen

In Nederland wordt als vuistregel gebruikt dat als zonnepanelen goed liggen, ze jaarlijks per 100 Wp aan vermogen en 80 kWh aan stroom leveren. Aan de hand hiervan kan dus berekent worden hoeveel Wp aan zonnepanelen er nodig zijn. Dit kunt u meten met behulp van onderstaande tabel op basis van de gemiddelde kWh per huishouden. Een zonnepaneel heeft een gemiddeld productievermogen van 150 Wp per vierkante meter, zo kunt u ook het benodigde oppervlak berekenen.

Elektriciteit verbruik in kWh per huishouden:

Huishouden kWh per jaar
1 persoon 2420
2 personen 2920
3 personen 3420
4 personen 3920
5 personen 4420

Meer informatie afmetingen zonnepanelen

Wilt meer weten over de afmetingen van zonnepanelen en welke opstelling in uw geval het meest geschikt en rendabel is? Kom dan langs in onze showroom zodat we u uitgebreid kunnen informeren. Daarnaast bezoeken wij u ook graag thuis zodat we de juiste mogelijkheden voor u  in kaart kunnen brengen met een passende oplossing op maat.

Bezoek onze showroom of maak een afspraak