BTW zonnepanelen teruggave | Techniko

BTW zonnepanelen teruggave

In sommige gevallen kunt u de BTW over zonnepanelen die u heeft aangeschaft terugvragen . Bij aanschaf van de zonnepanelen en de installatie hiervan betaald u de standaard BTW kosten. De belastingdienst ziet een Nederlandse particulier die zonnepanelen op zijn woning heeft laten monteren in principe als ondernemer De belastingdienst doet dit alleen indien de energie wordt terug geleverd aan het net. De particuliere belasting ondernemer kan op deze manier de  BTW zonenpanelen op aanschaf en montage van de Belastingdienst terug vragen. Wanneer u hier als particuliere ondernemer gebruik van maakt moet de BTW over de levering van de energie aan het net worden afgedragen. Deze BTW zonnepanelen kan u aanzienlijke besparing opleveren! Het kan zijn dat u ook recht heeft op subsidie bij de aanschaf van zonnepanelen. Meer informatie kunt u vinden op subsidie zonnepanelen.

Heeft u recht op teruggave BTW zonnepanelen?

Om te weten of u recht heeft op BTW zonnepanelen teruggave is de datum waarop de zonnepanelen aangebracht zijn van belang om te bepalen of u gebruik kunt maken van de regeling.

Teruggave BTW zonnepanelen vóór 1 april 2013

Heeft u uw zonnepanelen voor 1 april 2013 aangeschaft en gemonteerd, danheeft u in dat geval geen recht meer op teruggaaf van de BTW die voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen aan u in rekening is gebracht.

Teruggave BTW zonnepanelen op of na 1 april 2013 maar vóór 20 juni 2013

U heeft recht op teruggaaf van BTW die voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen aan u in rekening is gebracht, als u beschikt over een factuur waarop de BTW afzonderlijk is vermeld. Daarnaast dient u zich vóór 1 augustus 2013 als belasting ondernemer te hebben gemeld bij de belastingdienst.

Teruggave BTW zonnepanelen op of ná 20 juni 2013

Wanneer u uw zonnepanelen op of na 20 juni heeft aangeschaft en gemonteerd dan heeft u recht op teruggaaf van BTW. Dit geldt ook wanneer  u zich nog niet heeft gemeld voor de teruggave die voor de aanschaf en installatie van de zonnepanelen aan u in rekening is gebracht. Hierbij geldt wel dat u dientte beschikken over een factuur waarop de BTW afzonderlijk is vermeld.

Hulp nodig bij terugvragen BTW zonnepanelen?

Wanneer u hulp nodig heeft voor het terugvragen van de BTW zonnepanelen kunt u bij Techniko terecht. Wij helpen wij u graag en geheel kosteloos bij het terugvragen van de BTW over uw zonnepanelen. Wij verzorgen voor u de opgaveformulieren en ontheffing tot en met de omzetbelasting in het eerste jaar nadat u de zonnepanelen heeft aangeschaft. U kunt op deze manier maximaal voordeel behalen van de fiscale mogelijkheden zonder dat u dit enige tijd of moeite kost.  Voor meer informatie of vragen kunt u contact met ons opnemen.

Bezoek onze showroom of maak een afspraak