Ideale hoek zonnepanelen, optimaal rendement | Techniko

Ideale hoek zonnepanelen, zo behaalt u het beste rendement!

Bestaat de ideale hoek zonnepanelen? Een veelvoorkomende vraag en bij Techniko hebben wij het antwoord op uw vraag over de ideale hoek zonnepanelen. Uit de verschillende berekeningen die zijn gemaakt voor de ideale hoek zonnepanelen, wordt de hoogste opbrengst behaald met een hellingshoek van 37 graden met een zuidelijke oriëntatie. Dit kan een hogere opbrengst opleveren van wel 10%. Zo kunt u een optimaal rendement behalen aan de hand van de ideale hoek zonnepanelen.

Meer over de ideale hoek zonnepanelen

De ideale hoek zonnepanelen mag dan zijn bij een hellingshoek van 37 graden. Maar ook bij een hellingshoek tussen de 10 en 60 graden van uw zonnepaneel is al een fors rendement te behalen, dit is echter wel afhankelijk van de zonnestand. Elke dag gaat de zon in een boog door de hemel van Oost naar West, deze boog is in de winter lager dan in de zomer. De beste richting voor zonnepanelen is pal naar het zuiden en de ideale hoekzonnepanelen is 37 graden met het horizontale vlak. Heeft uw huis een dak gericht op het zuiden en zo’n helling? Dan leveren zonnepanelen voor u optimaal rendement. Heeft uw woning een plat dak, dan zijn er óók voor u mogelijkheden om de ideale hoek zonnepanelen alsnog te behalen.

 Zonnepanelen een uitstekende investering

Het investeren in zonnepanelen is een uitstekende keuze voor duurzame energie. Door optimaal rendement te halen met de ideale hoek zonnepanelen haalt u het meest uit uw investering. Naast de goede investering in zonnepanelen en het optimaal rendement behalen met de ideale hoek zonnepanelen, biedt Techniko een vermogensgarantie op de door ons geleverde zonnepanelen. Dit houdt in dat de zonnepanelen zelfs na 25 jaar nog minimaal 80% van de maximale opbrengst genereren. Dit betekent een uitstekende investering!

Meer informatie over ideale hoek zonnepanelen?

Wilt u een passend advies over zonnepanelen en hoe de ideale hoek zonnepanelen werkt op uw woning of bedrijfspand? Kom dan langs in onze showroom. Hier kunt u de verschillende modellen en mogelijkheden van zonnepanelen bekijken in ons uitgebreide assortiment. Of neem contact op met Techniko.  Wij bekijken graag met u welke configuratie voor zonnepanelen het beste bij uw persoonlijke situatie past.

Bezoek onze showroom of maak een afspraak