Bereken de kosten zonnepanelen

Wat kosten zonnepanelen? Een herkenbare vraag wanneer u start met de zoektocht naar passende zonnepanelen. Techniko gaat u advies geven met uw brandende vragen! Wij zijn van mening dat u niet alleen naar de kosten zonnepanelen moet kijken, maar ook wat de opbrengst is. Waar moet u op letten bij de aanschaf van zonnepanelen? Lees snel verder!

Elektriciteit verbruik in kWh per huishouden:

HuishoudenkWh per jaar
1 persoon2420
2 personen2920
3 personen3420
4 personen3920
5 personen4420

Hoeveel zonnepanelen heeft u nodig?

Om te weten wat de kosten voor zonnepanelenzijn, moet u eerst weten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft in uw huishouden of bedrijf. De kosten zonnepanelen is afhankelijk van de hoeveelheid stroom die u gebruikt en wat u wilt opwekken. Voor een gemiddeld gezin dat 3500 kWh gebruikt zijn zonnepanelen nodig die in totaal ongeveer 4120 Wp (Wattpiek) opbrengen. Want gemiddeld brengen zonnepanelen in Nederland namelijk 0,85 kWh per Wp op. Wattpiek is de maximale hoeveelheid vermogen die uw zonnepanelen afgeven wanneer de zon vol op uw zonnepanelen schijnt. De hoeveelheid Wattpiek die een paneel levert, hangt af van het type en merk. Gemiddeld ligt dit rond de 250 Wp per paneel. Dat betekent dat een gemiddeld gezin bij de kosten zonnepanelen rekening moet houden met de aanschaf van 16 zonnepanelen.

Kosten zonnepanelen

Techniko hanteert als maatstaf dat de kosten voor goede zonnepanelen in totaal tussen de €4.000 en €6.500 liggen voor een gemiddeld gezin. Aspecten die invloed hebben op de kosten zonnepanelen zijn verder:

  • de opbrengst van de zonnepanelen is afhankelijk van de plaatsing, voor de inschatting gaan we uit van het zuiden
  • de kwaliteit van zonnepanelen verschilt
  • omvormers gaan meestal vijf tot tien jaar mee. Houd bij de kosten zonnepanelen ook rekening met het vervangen van de omvormer
  • prijs – kwaliteit verhouding. Duurdere zonnepanelen hebben vaak een hoger vermogen, hiervoor heeft u minder zonnepanelen nodig om de gewenste opbrengst te realiseren.
  • de prijs per paneel is afhankelijk van het aantal panelen dat u Des te meer panelen u koopt, des te lager de kosten per paneel.

Kosten zonnepanelen nu nog aantrekkelijker

Let op! Je kunt de betaalde BTW over de kosten zonnepanelen terugvragen. Dit levert honderden euro’s op. Dit kunnen wij ook voor u doen, dat is wel zo gemakkelijk. Lees alles over BTW teruggave voor zonnepanelen.

Meer informatie over de kosten zonnepanelen?

Wilt u een passend advies over de kosten zonnepanelen? Kom dan langs in onze showroom of neem contact op met Techniko. Wij bekijken graag wat het beste past bij uw persoonlijke situatie.

Neem contact op voor een persoonlijke afspraak