PV Panelen

PV panelen en zonnepanelen, twee termen die u vaak hoort, maar wat is nu eigenlijk het verschil? Om een kort maar krachtig antwoord te geven:  er is geen verschil. PV panelen is een andere benaming van zonnepanelen en komt voort uit de Engelse taal. PV is de afkorting voor Photo (licht) en voltaic (elektriciteit). De PV panelen vangen net als zonnepanelen de zonne-energie op om vervolgens om te zetten in duurzame energie.

Pv panelen, hoe werken ze?

Het plaatsen van PV panelen is een manier om zonne-energie op te vangen om uw huis of bedrijf te voorzien van zelf opgewekte elektriciteit. De PV panelen bestaan uit een hoog aantal zonnecellen ook wel van fotovoltaïsche cellen genoemd. Als deze zogenaamde PV-cellen in aanraking komen met zonlicht gaan ze bewegen. Deze beweging wordt omgezet naar stroom. Zonne-energie is een duurzame manier om energie op te wekken, omdat er geen fossiele brandstof aan te pas komt. Het toevoegen van Pv panelen aan uw huis of bedrijf  is een milieuvriendelijke manier om eigen energie op te wekken.

Onderhoud Pv panelen

PV panelen aan uw woning of bedrijf toevoegen brengt vele voordelen met zich mee. Zo zijn PV panelen onderhoudsarm, waardoor  u er geen omkijken meer naar heeft na installatie. Een bijkomend voordeel is dat de PV panelen automatisch door regenwater worden gereinigd wanneer de PV Panelen in de ideale hoek worden geplaatst.

Neem contact op met Techniko

Stap vandaag nog over op duurzame energie door gebruik te maken van Pv panelen. Neem contact op met Techniko en maak een persoonlijke afspraak. Zo kunnen we kijken wat voor u de beste mogelijkheid is voor het plaatsen van Pv panelen.

Neem contact op voor een persoonlijke afspraak