Zonnepanelen vergelijken, benut de zon | Techniko 

Zonnepanelen vergelijken, benut de zon optimaal

Zonnepanelen vergelijken is een prima optie om er achter te komen welk zonnepaneel het best bij uw persoonlijke situatie past. Of u nu een rietendak, platdak of boldak heeft, bij Techniko slaagt u altijd en kunnen wij u uitstekend bijstaan bij het vergelijken van zonnepanelen.

Waar moet u op letten bij als u zonnepanelen vergelijkt?

Door het ruime aanbod zonnepanelen is er voor iedere situatie een passende oplossing te vinden. Bij het zonnepanelen vergelijken  moet u rekening houden met de volgende factoren:

Oppervlakte en beschikbare ruimte

Wanneer u start met zonnepanelen vergelijken moet u goed in kaart brengen hoeveel ruimte u tot uw beschikking heeft. De afmetingen van zonnepanelen zijn gemiddeld 1650 mm x 991 mm.

Capaciteit & opbrengst

De capaciteit van een zonnepaneel kan variëren en wordt uitgedrukt in Wattpiek (Wp). Een Wp staat voor het maximale vermogen van een zonnepaneel, hoe hoger het Wp hoe meer energie kan worden omgezet. 1 Wp staat gemiddeld voor een opbrengst van 0,85 kWh in Nederland, per locatie kan dit verschillen. Bij het zonnepanelen vergelijken kan de volgende rekensom worden gebruikt:

Rekensom: opbrengst per wp in kWh * Wattpiek = opbrengst zonnepaneel in kWh per jaar.
Voorbeeld: 0,85 kWh * 245 Wp = 208.25 kWh per jaar.

Voor een precieze meting kunt u altijd contact opnemen met Techniko!

Hellingshoek

Als u zonnepanelen heeft vergeleken, is het zaak om uw zonnepanelen optimaal te benutten. Hierbij is de ideale hoek van de panelen van groot belang.

Meer informatie over zonnepanelen vergelijken

Komt u er niet uit met het zonnepanelen vergelijken? Geen paniek, Techniko heeft al meer dan 35 jaar expertise en kan u perfect bijstaan bij het zonnepanelen vergelijken. Neem contact met ons op voor een persoonlijke afspraak, zo vinden we gezamenlijk de meest geschikte zonnepanelen in uw situatie!

Neem contact op voor meer informatie